Raskrinkavanje.ba

Radio Sarajevo → Gazprom objavio spot u kojem Evropi prijeti smrzavanjem: "Zima će biti duga, samo sumrak i snijeg"

08.09.2022
Tekst članka

Ruski Gazprom objavio je spot u kojem Evropi prijeti nestašicom plina ove zime. Video koji se širi društvenim mrežama prikazuje radnika koji isključuje dovod plina i barometar koji prikazuje pad pritiska na nulu.

Snimke su popraćene ruskom pjesmom "Zima će biti duga", koja sadrži stih: "Gle, preko rijeke, tiho umire jesen... A zima će biti duga, samo sumrak i snijeg".

U spotu su objavljeni i kadrovi Bruxellesa, Berlina, Pariza i Londona pod snijegom i ledom, piše Index.hr.

Anton Gerashchenko

 

@Gerashchenko_en

·

Follow

Russian Gazprom published a video "Winter will be big" where company turns off gas flow & ice age begins in Europe. Do they really think they can kill thousands of Ukrainians, capture territories of another country, and Europe will look the other way, afraid of gas blackmail?

Watch on Twitter

9:40 PM · Sep 5, 2022

 

8.2K

 

Reply

Copy link to Tweet

Read 971 replies

Gazprom je 2. septembra objavio da je tokom rutinskog održavanja na jedinici kompresorske stanice Portovaja otkriveno curenje, što znači da će plinovod biti potpuno zaustavljen dok se problem ne riješi.

Prema riječima Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja, sankcije Zapada su jedini razlog za potpuni prekid opskrbe i zatvaranje plinovoda Sjeverni tok-1.

Rusija ipak neće sutra pustiti plin Europi02.09.22. 20:31

Rusija ipak neće sutra pustiti plin Europi

Krajem avgusta predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen potvrdila je da su skladišta plina u Evropskoj uniji popunjena 80 posto, što je bolje od očekivanja.

Članak indeksiran 23.09.2022. Zadnji put osvježen 23.09.2022.

Ocijenjeno u analizi