Generalni sekretar Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Mihael Šnedlic u Skupštini Austrije pred kamerama je testirao čašu koka-kole na koronu koristeći test iz Ministarstva za zdravstvo.

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Ne, Coca-Cola nije “pozitivna na koronavirus”

Kola je imala pozitivan rezultat na koronu. Toliko o PCR testu.

Tvorac PCR, nobelovac Keri Mulis je javno govorio da se PCR ne može koristiti kao dijagnostički alat. PCR služi za replikovanje DNK sekvenci milionima i milijardama puta, na taj način se umnozava molekul DNK, koja omogucava stvaranje velikog broja kopija ciljne DNK sekvence, koristeci malu pocetnu kolicinu DNK uzorka. Ono za šta je PCR najviše poslužio, jeste uzimanje genetskog materijala uz svestan pristanak.

PCR ne otkriva virus sam po sebi, već mali razbijen deo virusnog genoma. Test će uvek biti pozitivan dokle god ima sićušnih delova virusa, jer PCR metoda pojačava najsitniju frakciju virusnog genetskog materijala. Virus može biti neaktivan ili mrtav, ali PCR test to ne može prikazati.Test ne može da napravi razliku između živog virusa i kratkog lanca RNK od virusa koji se razbio na komade pre nekoliko nedelja ili meseci. Test može biti pozitivan, čak i ako je testirana osoba imala virus pre nekoliko nedelja ili meseci, a oporavila se u međuvremenu. Čak i pozitivan rezultat ne garantuje da je otkriveni „virus“ uzrok bolesti! Potpuno zdrava i neinfektivna osoba može biti prikazana kao pozitivna. Iz svega navedenog, mnogi stručnjaci i naučnici u svetu govore da nikada nije ni postojala pandemija korona virusom, već pandemija PCR testa.

Članak indeksiran 04. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me