Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Glas za život: Muškarci pate od post-abortusne traume

12.06.2021
Tekst članka

Danas nam je pobačaj plasiran kao jednostavan, siguran i lak, te smo ubijeđeni da je prekid života djeteta u maternici sličan izbjegavanju trudnoće. Neminovno je da isti utječe na dušu i žena i muškaraca snažno i trajno.

Često se javlja emocionalna zbunjenost, sumnja u sebe, tjeskoba i krivnja zbog nečega što je trebao biti radostan trenutak. To je samo jedan od simptoma koji se ponavlja u životu svakog muškarca koji je doživio pobačaj svog djeteta. Može se pojaviti u naizgled neprikladnim trenucima, kao što je rođenje drugog djeteta, ostavljajući zbunjenost, kajanje, krivnju, depresiju.

Neki muškarci vole poreći da prošlost ima bilo kakvu moć nad sadašnjošću, ali dokazi jasno dokazuju suprotno. Ono što ostaje skriveno i nerazjašnjeno u vezi s prošlošću, živi za sebe, progoni nas i ima moć umanjiti ljepotu života iz sadašnjosti.

Postoji niz drugih simptoma ili karakteristika koje se pojavljuju u životima muškaraca koji su sudjelovali u pobačaju.

Neki su suptilni, neki dominiraju životom. Ove karakteristike navele su savjetnike i druge stručnjake da prepoznaju stvarnost post-abortusne traume kod muškaraca. Simptomi nisu bezaleni, oni imaju moć otimati muškarcima mir i puninu života.

Nisam više otac. Ova rečenica odjekuje, zar ne?

Više o posljedicama namjernog pobačaja čitajte u narednoj objavi. 👈

#glaszazivot #voiceforlife #glasnerodjenih

Članak indeksiran 15.03.2022. Zadnji put osvježen 15.03.2022.

Ocijenjeno u analizi