Govedarica na raportu kod Amera?

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Večernje novosti i RTRS: Knjiški primjer pristrasnog izvještavanja

Lider SDS bi trebalo da sutra od SAD dobije instrukcije za dalje delovanje. Nezadovoljni su načinom vođenja stranke i izbornim rezultatima

PREDSEDNIK Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica trebalo bi da se sutra sastane sa predstavnicima američke administracije kako bi, kako saznaju "Novosti", dobio jasne instrukcije za svoje dalje političko delovanje.

 

- Predstavnici američke administracije nezadovoljni su Govedaricom i njegovim dosadašnjim načinom vođenja politike SDS. Razočarani su činjenicom da nije ostvario odgovarajuće rezultate na izborima za predsednika RS, jer ga je upravo američka administracija projektovala kao osobu koja će sprovoditi "NATO reformatorsku politiku" u RS i BiH - tvrdi naš izvor iz diplomatskih krugova.

On navodi da će, s ciljem da udvorički odnos sa diplomatsko-konzularnim predstavnicima SAD u BiH bude razotkriven od strane policijsko-obaveštajnih službi RS, Govedarica nakon sastanka održati konferenciju za medije.

Pročitajte još: BURA U SDS: Govedarica prekinuo Skupštinu u strahu od smene?

- Na sastanku bi trebalo da dobije jasne instrukcije u pogledu daljih pravaca vođenja politike SDS. Potom će održati konferenciju za medije, kako bi na taj način prividno demistifikovao svoj odnos sa američkom administracijom - tvrdi dobro upućeni izvor "Novosti".

Od oktobarskih izbora situacija u SDS se ne smiruje, a Govedarici se ozbiljno ljulja stolica predsednika stranke. Izgubio je poverenje velikog broja stranačkih kolega, a pored lošeg izbornog rezultata na svim nivoima, spočitava mu se urušavanje stranke i gubitak kadrova, koji je počeo mnogo pre izbora, da bi se i u postizbornom periodu nastavio. Od tada je održano više sednica SDS i sve glasnije se priča o održavanju unutarstranačkih izbora, na kojima bi trebalo biti izabrani novo rukovodstvo i predsednik stranke.

Članak indeksiran 27. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me