Raskrinkavanje.ba

Sarajevo Grad → Građani bijesni na njega: Uhapšen muškarac koji je snimao nesreću kod Jablanice i ISMIJAVAO smrt Banjalučanina!

22.05.2019
Tekst članka

M.S. je tokom snimanja govorio kako je vozač “hyundaija” vjerovatno pijan i smijao se njegovoj vožnji. Na snimku se čuje kako govori: “Eno ga ode pod autobus”, a potom se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hyndaiju i govori: “Ovaj više nije živ”

 

 

M.S. iz Tešnja uhapšen je zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, piše Glas Srpske.

 

Podsjećanja radi, nesreća se dogodila u ponedjeljak, a M.S. je snimao i komentarisao vožnju Pudara nekoliko trenutaka prije sudara.

 

Snimak je postavljen na društvene mreže, gdje je izazvao gnjev drugih korisnika.

 

M.S. je tokom snimanja govorio kako je vozač “hyundaija” vjerovatno pijan i smijao se njegovoj vožnji. Na snimku se čuje kako govori: “Eno ga ode pod autobus”, a potom se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hyndaiju i govori: “Ovaj više nije živ”.

 

Brojni korisnici društvenih mreža, koji su gledali snimak, kritikovali su ponašanje M.S.

 

– Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentarisanjem, nije uradio ništa kako bi ablendovanjem ili zvučnim upozorenjem skrenuo pažnju vozaču. Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno. Gdje je nestala ljubav čovjeka prema čovjeku, gdje je nestalo čojstvo – napisao je poznanik poginulog Dean Savičić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Članak indeksiran 23.05.2019. Zadnji put osvježen 24.05.2019.

Ocijenjeno u analizi