Gradonačelnik Istočnog Sarajeva krenuo Skakinim stopama: Katarakta koju smo mi kao narod prošli…

Izvor/medij: Voice
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Katarakta ili katarza: Je li Ljubiša Ćosić pomiješao bolest oka i osjećanje?

-

Ćosić: Elementarno neznanje

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva krenuo Skakinim stopama: Katarakta koju smo mi kao narod prošli…

 

January 14, 2022

Društvene mreže su dale priliku i znanim i neznanim da iznesu svoje mišljenje, pokažu svoj stav. Međutim, a na to malo ko pomisli prije neko što krene da “lupa po tastaturi”, da su društvene mreže omogućile svakome i da pokaže vlastitu nepismenost.

Vrlo često, vjerovatno zbog brzine kucanja, da ne bi “pobjegla misao”, dešavaju se greške pri kucanju, slovo više ili manje, permutacija slova u riječi, ponekad se “pobrkaju padeži”. Dešava se.

Međutim, ono što je napisao gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, u odgovoru na komentar zastupnice PDP-a u Skupštini RS-a Jelene Trivić, pokazuje da je preskočio nekoliko časova maternjeg jezika.

Ćosiću je zasmetalo što je Trivić u isti koš retrogradnih snaga u BiH “strpala” i SNSD i SDA. To ga je toliko potreslo da je pokušao objasniti kako su Srbi narod ljubavi. 

– Bilo je pojedinaca, to moramo priznati sami sebi, koji su loše mislili, željeli i radili pripadnicima drugih naroda. Ali danas ih više nema. Katarakta kroz koju smo mi kao narod prošli je katarakta koja je dovela ljubav do kraja. Ljubav prema svom narodu i osjećaj poštovanja i cijenjenja drugih naroda. Bez grama mržnje, napisao je Ćosić, između ostalog, u svom komentaru.

SHARES

Članak indeksiran 17. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me