Gradonačelnik Nihad Omerović lagao da ima koronu

Izvor/medij: BH Portal(.net)
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Gradonačelnik Srebrenika nije “lagao da ima koronu”

Najveću laž Nihad Omerović ostavio je za kraj mandata. Ničim izazvan izjavio je na svom profilu veliku laž, da je pozitivan na COVID 19, namjerno šireći paniku među građanima.

Zaboravio je Nihad da svi pozitivni na COVID 19 moraju biti prijavljeni nadležnoj higijensko epidemiološkoj službi kao i sve druge zarazne bolesti. Navodno je više puta testiran u Domu zdravlja Srebrenik te nijedan nalaz nije bio pozitivan.

Malo smo se raspitali kod gradskih funkcionera koji tvrde da ovih dana očekuju tužilaštvo u zgradi uprave zbog podnesenih krivičnih prijava te da je na ovaj način pokušao izbjeći susret s istima. Iz oponentnih stranaka glasno se čuje da se uplašio nadolazećih radio i TV debata te da je iste pokušao izbjeći. A opet, sa treće strane čaršija bruji da kampanja novoosnovanog pokreta ne ide dobro, pa pretpostavljamo da je s ovom velikom laži pokušao ponovo da se vrati u igru.

Glumeći žrtvu pred građanima Srebrenika postavlja se pitanje do koje mjere je spreman ići Nihad Omerović, ima li uopšte granice sa svojim medijskim manipulacijama.

Zbog čega je Nihad Omerović prilikom izjave sa kojim osobama je bio u kontaktu prijavio nekolicinu osoba koje su uglavnom prebolovale COVID 19 , a nikog iz svoje stranke sa kojom je obilazio Srebrenik uzduž-poprijeko ostaje nepoznato? Ostaje nepoznato zbog čega se služi takvim radnjama, koje predstavljaju neki novi oblik vođenja političke kampanje, znan samo njemu, zasnovan uglavnom na obmanjivanju javnosti.

Kako god, velika laž ostavljena je za kraj mandata. Uostalom nismo ništa drugo ni očekivali . Očekujemo da će u stilu velikog manipulatora pokušati demantovati ove informacije te ponuditi lažni nalaz kako bi još jednom zbunio građane ali ovaj put smo mi korak ispred.

Članak indeksiran 04. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me