Granice zatvorene: Policija udara, Nema prolaza nikom

Izvor/medij: Balkanska Utopia
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, nije došlo do “ponovnog zatvaranja granice”

loading...

Kako saznajemo Srpski građani neće moći da uđu u Grčku barem do 25. oktobra zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji.
Takođe u Grčkoj se znatno pogoršala epidemiološka situacija, pa je čak četvrtina zabeleženih slučajeva upravo uvezena iz inostranstva.
Dakle Grčka granica je za državljane Srbije zatvorena još od 6. jula, a evo ko jedino može ući u ovu zemlju:
1. Medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja, ukoliko pri ulasku u zemlju pokažu licencu za rad ili drugi adekvantan dokument koji dokazuje njihovu profesiju, a pod uslovom da je njihov ulazak u zemlju u poslovne svrhe.
2. Lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi – članici EU ili državi zone Šengen, kao i na državljane drugih zemalja koji imaju dozvolu boravka u državi – članici EU ili državi u zoni Šengen.
3. Članove državnih delegacija.
4. Osoblje diplomatskih – konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.
5. Zaposlene u oblasti transporta, uključujući morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požara, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.
6. Putnike u tranzitu.
7. Studente koji studiraju u Grčkoj.
8. Lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama.
9. Sezonske poljoprivredne radnike.
Članak indeksiran 21. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me