Raskrinkavanje.ba

Slobodna Bosna → GROM IZ VEDRA NEBA: Robert Prosinečki ima VELIKO IZNENAĐENJE ZA AUSTRIJU, pozvao je ZABORAVLJENOG ZMAJA

14.11.2018
Tekst članka

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine je pokazao da voli iznenaditi, pa su tako u međuvremenu 'preko noći' mjesto u prvih 11 dobili Elvis Sarić i Eldar Ćivić, a još jedno iznenađenje Prosinečki je spremio pred sutrašnji duel sa Austrijom u Ligi nacija

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, još uvijek neslužbenim, naknadni poziv je otišao u Sloveniju, tačnije u Domžale, gdje sa velikim uspjehom igra Senijad Ibričić. Da se razumijemo, Ibričić ne spada u kategoriju senzacija, jer nije anonimac i autsajder, međutim činjenica je da je po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu rekao 'zbogom' reprezentaciji. Očito samo na jedan period.

Ibričić i Prosinečki se već od ranije poznaju. Upravo je Prosinečki kao sportski direktor 2004. godine doveo Ibričića iz Podgrmeča u Zagreb, o čemu je bh. nogometaš i govorio u prošlosti.

 

"Kada je Prosinečki bio sportski direktor Zagreba 2004. godine primjetio me na probnom meču i bio je toliko entuzijastičan oko mene da sam tri dana kasnije potpisao ugovor", prisjetio se Ibričić.

Očito Prosinečki nije ostao imun na partije koje Ibričić pruža u Sloveniji, gdje je prošle sezone proglašen i najboljim igračem prvenstva. Ove sezone u 21 utakmici ima sedam golova i četiri asistencije.

Članak indeksiran 14.11.2018. Zadnji put osvježen 17.11.2018.

Ocijenjeno u analizi