"HAJDE SAD, USTANI" Na snimku na kojem se vidi kako nestali Matej ide ka reci Savi kod "Savanove" čuje se MUŠKI GLAS koji naređuje nekome šta da radi (VIDEO)

Izvor/medij: Blic
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Video koji “otkriva nove detalje” nestanka Mateja Periša nije autentičan

Više od dve nedelje intenzivno se traga za Matejem Perišem koji je u ranim jutarnjim satima poslednjeg dana u godini s ekipom odlučio da provede u Beogradu.

Ipak, kako je srpska policija objavila rekonstrukciju događaja i objasnila zbog čega su potragu isključivo vezali za reku Savu i obalni pojas reke, u zadnje vreme pokušava se otkriti razlog zbog kojeg je Matej u laganom trku išao baš prema restoranu "Savanova".

 

Spuštanje niz stepenice kod tog restorana prikazuje se na snimci koja se i ranije pojavila na društvenim mrežama, ali u fokus je sad stavljen zvučni deo tog zapisa, prenosi dalmacijanews.hr.

Na stranici "Nestali Matej Periš", koja je otvorena na svim društvenim mrežama, a sve kako bi se rasvetlila sudbina Splićanina, napisali su kako se možda radi "o najvećem detalju koji je svima promakao" uz napomenu da se u devetoj sekundi videa pažnja obrati na uzvik nepoznate osobe koja viče: Ajde sad, ustani!

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me