Raskrinkavanje.ba

Story (.hr) → Halid Bešlić najavio svoj odlazak

21.12.2018
Tekst članka

Bosanskohercegovački pjevač ima jasan plan

Jedan od najpopularnijih pjevača u regiji, Halid Bešlić za bosanske je medije izjavio kako se s obitelji početkom iduće godine seli u Njemačku. 'Snaha i sin Dino se sele već u siječnju. Ona je dobila jako dobar posao u Offenbachu i odlučili su otići, a za njima idemo i supruga i ja', kazao je Halid za faktor.ba i dodao kako će sa suprugom svaku priliku koristiti kako bi ih posjetili.

Halid Bešlić | Author:

Rekao je i kako je navikao vrijeme provoditi s unučicama, a nakon što ode u mirovinu, on i supruga se u Njemačku sele za stalno. 'Za nekoliko mjeseci idem u zasluženu mirovinu u Njemačkoj, a ispunio sam i sve uvjete za mirovinu u Bosni. Već godinama mirovinsko osiguranje i u Njemačkoj, tako da ću moći uživati kad se povučem s glazbene scene', rekao je.

Podsjetimo, prvu ‘singl ploču’ Halid je snimio 1979. godine od kada počinje njegov uzlazni put uspjeha i popularnosti na bosanskoj, odnosno regionalnoj estradnoj sceni. Rezultat Halidovog rada je više od 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, koji su prodani u milijunskim nakladama raznih nosača zvuka. Održao je na tisuće solističkih koncerata širom svijeta. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzička ostvarenja i dostignuća te je član Udruženja muzičara BiH.  

Članak indeksiran 27.12.2018. Zadnji put osvježen 27.12.2018.

Ocijenjeno u analizi