Raskrinkavanje.ba

Novi Glas → Halid Bešlić napušta BiH i odlazi u Njemačku

23.12.2018
Tekst članka

Halid Bešlić najavio je novo poglavlje u svom životu.

Naime, legendarni pjevač uskoro napušta BiH i odlazi u inostranstvo. U početku će živjeti na dvije adrese, a u dogledno vrijeme planira u potpunosti napustiti svoju zemlju.

Na ovu odluku odlučio se prvenstveno iz privatnih razloga. Naime, u Njemačku uskoro odlaze njegov sin, snaha i unuci koji će pjevaču jako nedostajati.

“Snaha je dobila dobar posao u Njemačkoj, tako da su se odlučili za odlazak iz BiH. Offenbach će biti njihova nova baza. Naravno da će meni i Sejdi nedostajati unuci, ali već ćemo od februara ili marta živjeti na relaciji BiH – Njemačka. Navikli smo da smo svaki dan s unucima, tako da ćemo svaki dan iskoristiti za odlazak kod sina i snahe”, rekao je Halid za portal Faktor.ba.

Muzička legenda kaže da ima još jedan razlog zbog čega će sve češće biti u Njemačkoj.

 

“Za nekoliko mjeseci idem u zasluženu penziju u Njemačkoj, a ispunio sam i sve uslove za penziju u Bosni. Već godinama uplaćivao sam penziono i u Njemačkoj, tako da ću moći uživati kada se povučem sa muzičke scene. Naravno, još Halid nije za penziju i još ću pjevati i družiti se sa svojim fanovima širom svijeta”, rekao je Bešlić.

(nezavisne)

Članak indeksiran 27.12.2018. Zadnji put osvježen 27.12.2018.

Ocijenjeno u analizi