Raskrinkavanje.ba

TNT Portal → Halid Bešlić uskoro napušta BiH! Otkrio gdje seli i zbog čega

24.12.2018
Tekst članka

Halid Bešlić najavio je novo poglavlje u svom životu. Naime, legendarni bosanski muzičar uskoro napušta svoju zemlju i odlazi u inozemstvo. U početku će živjeti na dvije adrese, a u dogledno vrijeme planira u potpunosti napustiti svoju zemlju.

 

Na ovu odluku odlučio se prvenstveno iz privatnih razloga. Naime, u Njemačku uskoro odlaze njegov sin, snaha i unuci koji će pjevaču jako nedostajati.

– Snaha je dobila dobar posao u Njemačkoj, tako da su se odlučili za odlazak iz BiH. Offenbach će biti njihova nova baza. Naravno da će meni i Sejdi nedostajati unuci, ali već ćemo od februara ili marta živjeti na relaciji BiH – Njemačka. Navikli smo da smo svaki dan s unucima, tako da ćemo svaki dan iskoristiti za odlazak kod sina i snahe – rekao je Halid za portal Faktor.ba.

Otkrio je i kako već godinama uplaćuje penziju u Njemačkoj pa tamo planira nastaviti živjeti kad jednog dana prekine s pjevačkom karijerom.

– Za nekoliko mjeseci idem u zasluženu penziju u Njemačkoj, a ispunio sam sve uvjete za penziju u Bosni – kaže muzičar.
No, penzija će još pričekati jer na radost brojnih obožavatelja Halid ne prestaje s nastupima diljem svijeta.

-Naravno, Halid još nije za penziju i još ću pjevati i družiti se sa svojim fanovima – zaključio je pjevač na kraju razgovora. (faktor.ba)

Članak indeksiran 27.12.2018. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi