Raskrinkavanje.ba

Slobodna Bosna → HARADINAJ ZVANIČNO OBJAVIO SRBIJI RAT: Stao pred televizijske kamere i zaurlao: "Priznajte Kosovo ili je kraj"

27.08.2019
Tekst članka

- Prošli smo kroz teškoće, ali ne mijenjamo pravac za Kosovo. Kosovo mora zaključiti svoju državnost, porezom do priznanja

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da nema smisla dati kosovsko tržište Srbiji i da, do priznanja kosovske nezavisnosti, ne odustaje od ukidanja takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije.

Haradinaj je gostujući u emisji “Interaktiv” na KTV ocjenio da je ideja Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja o reciprocitetu sa Srbijom “uvođenje na mala vrata ukidanja takse”.

 

Haradinaj je rekao da ako pobjedi na izborima neće odustati od taksi dok Srbija ne prizna Kosovo.

 

 - Prošli smo kroz teškoće, ali ne mijenjamo pravac za Kosovo. Kosovo mora zaključiti svoju državnost, porezom do priznanja. Porez je put do priznavanja. Tržište. Nema smisla dati tržište Srbiji. Ako otvorimo tržište, odnos je 99 prema 1. Iza ideje reciprociteta krije se ukidanju poreza. Ako uspostavimo reciprocitet, Srbija može da osvoji naše tržište - poručio je Haradinaj, prenosi “Gazetaekspress”.

Nije dobro ukinuti takse prije nego što Srbija prizna Kosovo, ocjenjuje Haradinaj i dodaje da “nije slučajno što ga je pozvao Specijalni sud”.

Članak indeksiran 27.08.2019. Zadnji put osvježen 27.08.2019.

Ocijenjeno u analizi