Хоће ли бити нуклеарног рата:Ево зашто ће одговор бити познатији почетком новембра

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Povelja Ujedinjenih nacija ne daje pravo Rusiji da “denacifikuje” Ukrajinu

Пред нашим очима спрема се рат који може имати катаклизмичне последице. Све указује да је сукоб неизбежан.

Пред нашим очима се Сједињене Државе, уз пратњу својих “савезника“ припремају за окршај, планирајући да се сукоб оконча на територији европских држава и Русије. Све вести из Вашингтона указују да Бела кућа није свесна да су припреме за рат у завршној фази. Они, који су припремили свет за рат, у Белој кући, предвођени сенилним председником Џозефом Бајденом, као да су побркали лончиће. Њихова жеља да свет сведу на златну милијарду, употребом билошког оружја, изјаловила се. Узалуд покушаји да се тај пројекат доврши.

У деловима бивше украјинске територије, употребом несрећног председника ове осакаћене државе Владимира Зеленског, америчка војска, уз помоћ научника из Британије и Немачке, отворене су лабораторије за производњу смртоносних вируса и болести, намењених, првенствено Руској Федерацији источним државама.

Вођа пројекта о нестанку Руске Федерације, као државе, Џозеф Бајден, ове године упокојена бивша државна секретарка Медлин Олбрајт, времешни продавац демократије Џорџ Сорош и њихови сарадници, које је бивши председник Доналд Трамп, кога су покрали на последњим изборима, означио као припаднике Дубоке државе, тврдо су веровали да је Русија опкољена, да је исцрпљена, слабашна држава, која располаже пространством од 17,5 милиона квадратних километара…

Бела кућа је била у уверењу да сви обавештајни подаци говоре да Русија није кадра да им се супротстави. Рачунали су на руску елиту која је из ове државе изнела стотине милијарди долара и евра, да се Русија повиновала слаткоречивим понудма да усагласи образовни, здравствени, финансијски и обавештајни систем са Западним.

Претпоставке су имале упориште у стварном животу. Председник Бајден, који је често дезорјентисан, био је уверен да ће руски председник Владимир Владимировић подлећи његовом притиску и претњама да оде с власти и да Бела кућа постави у Кремљу своје фаворите.

У чему се прерачунао председник Бајден. Његова нарцисоидна потреба и жеља да покори Русију, учинила му се врло остварљивом.

Прво је кренуо суров пропаганди рат против Москве. Нападнута је руска култура, вера, нација…

Када је, на велику радост грађана Русије, председник Владимир Путин одбио Бајденове уцене, старац се наљутио и почео је да прави катастрофалне грешке.

Није рачунао да ће његова понуда бити одбијена. Био је уверен да ће остварити више циљева. Гурнуће Европу против Русије, увешће санкције које ће уништити и Европу и Русију заједно, а тако изоловану Русију ће потом војно напасти, са територије европских држава.

Прерачунао се господин Бајден и његови следбеници.

Уцена Кине, Индије, Пакистана, Турске, арапских држава (Египат, Иран, Саудијска Арабија и Емирати), није дала никакве резултате. Претње санкцијама и изолацијом утицале су на послушност само чланица Европске уније, Канаде, Јапана и Аустралије. Као кључног савезника председник Бајден је означио Велику Британију.

Неочекивано, Русија је необичном брзином успела да нађе савезнике. Гас, нафту, угаљ, челик, храну и стратешке минерале неопходне за хемијску, авио, ауто и ваздухопловну индустрију, Русија је успела да прода савезницима који су чврсто стали уз њу – Кини, Индији, Пакистану, Ирану… Јер у питању је и њихов опстанак. Турнеја председника САД-а, његовог министра Блинкена и малобројног тима, није импресионирала, поред свих претњи, ниједну арапску земљу, ни Кину, ни Индију, ни Бразил, ни Јужноафричку Републику. Интегративни процеси су убрзани, тако да је долар само фиктивно ојачао, због суноврата европске валуте – евра.

Док је помагала Русима у данас одцепљеним територијама од Украјине, Русија је вешто успела да пређе у офанзиву, мобилишући своје грађане. У томе су им помогле Бајденове необичне потребе да увреди сваког грађанина Русије. Забраном књига, музике, филмова, наступа спортистима на светским такмичењима, Бајденова политика је изазвала пркос и бес у Москви и свим другим градовима, који су дали подршку државном руководству.

Сурова индустрија лажи ЦНН оклизнула се, што се сукоб у Украјини одужио. Суочене са великом могућности опште пропасти, већина држава света се окренула својим интересима.

Просто је незамисливо да су Саудијска Арабија и Емирати ових дана стали уз Русију, одлуком да смање производњу нафте и угрозе европске државе до мере њиховог опстанка, недостатком енергената.

Бајден је изгубио великог савезника. Британија је посустала. Прво је економски опустошена од владе Бориса Џонсона. Што су изгледи да ће Британија, односно Лондон, бити први на удару чувеног руског торпеда „Посејдон“, који може за пола сата да уништи овај град, преокренуо је политику Лондон Цитyа. Након шале да ће торпедовањем Лондона, на површини остати само беле капице, Јевреји из овог светског центра су схватили да то није само шала!

На Британију Бела кућа више не може рачунати онако како је очекивала и надала се.

С друге стране, Русија се институционално “ојачала“, територијама које су историјски биле у њеном саставу. Национална хомогенизација у Руској Федерацији уверила је остатак света да је Русија мултикултурална држава.

Тако је Русија успела да порази Бајденову пропаганду да је њена војна операција злочиначка. Кремљ је подсетио на Повељу Уједињених нација, која јој даје право на интервенцију у Украјини, а и другим нацистичким држава у окружењу.

Кључни играчи су у Европској унији схватили да пропадају и да су плен Бајденове политике. Чекајући, спуштених руку зиму, пред Русију немају изаћи с чим. Немају оружја које би могло да спречи Руску офанзиву.

Остављајући Белу кућу и њене савезнике да се радују санкцијама, које свакодневно уводе, Русија је спровела успешну делимичну мобилизацију, извршила замену и допуну војних јединца, које враћа на фронт. За то време Русија спроводи планове социјалне заштите својих грађана, увећава производњу хране, а за вођење рата има енергената у изобиљу.

Приметно је да са успешном мобилизацијом Русија распоређује своје убојито оружје на стратешка места. Више није шала, руски системи С 540 су на Куби, Гватемали, Венецуели, у Калињинграду су инсталиране ракете Кинџал.

Америчка морнарица је најјача на свету, али је на нишану руских неодбрањивих ракета!

С друге стране, за разлику од Русије, која је решила унутрашње проблеме у вези борбеног морала грађана, Америку чека велика политичка криза. За 4. новембар су предвиђени избори за Конгрес и Сенат, а планира се да ће Републиканци потући Демократе. У Конгресу се покреће питање утврђивања путева новца које Конгрес одобри за помоћ Украјини, а који нестану и оду у џепове Бајденове елите.

Због тога Русија пажљиво бира реторику и спроводи акције да не утиче на догађаје у САД-у, који би могли дати председнику Бајдену алиби за увођење ратног стања и суспензије политичких активности.

Пред нашим очима се приводе крају припреме за судар светова. Рат је неизбежан, јер је уложено много новца, пропаганда је велика и не може се лако оправдати све што је предузето ради сукоба. Сенилни амерички председник може да каже – Господо, ја сам стар и не сналазим се. Ја сам се шалио, дај да се вратимо раду и стварности.

Али, ко може да га схвати. Будале су углавном започињале рат, према мери свог живота и погледа на свет.

Биће скоро пропаст света. Нек пропадне, није штета, наслов је послератног филма Жике Павловића. Можда се и оствари порука.

А1

Хаос у Апелационом суду у Београду на суђењу по тужби ратних ветерана за последице уранијума и других штетних дејстава НАТО бомби

Олош који се ничега не стиди

Представник ратних ветерана позвао је на суђење одржаном 6. октобра, као стручног консултанта академика проф. др Алека Рачића, док су против тужбе, а на страни НАТО били представница Министарства одбране и проф. др Зоран Радовановић. Судски ток ишао је у правцу тога да НАТО није изручио никакве штетне материје, да је уранијум лековит, а не штетан, да је рак код бораца настао од лоше исхране и нервирања а не НАТО дејстава, итд….

Адвокатица ратних ветерана тражила је да се реч да академику проф.др Алеку Рачићу као стручним консултанту чији је елаборат у предмету, али су апелационе судије то стално одбијале. На крају је академик проф др Алек Рачић устао и надвикујући се изговорио: „НАТО је одавно заузео наше институције и поставио овакве као ви да га штите од тешких ратних злочина које је починио, али за то су заиста морали да одаберу не само људе без образа, части и морала, већ и класичне дегенерике с физиолошком тупошћу као основном дијагнозом. Радом за НАТО не само да радите против себе и својих предака које сте оскрнавили, већ уништавате и будућност своје деце упорним залагањем за теорију како НАТО ништа осим уобичајеног оружја овде није користио. Очигледно је да сте децу збринули у НАТО земљама а овде настављате пљачку буџета склепаног од народних пара да им шаљете за школовања тамо. Направили сте таквим издајничким подрепаштвом апсурд живљења у овој држави где народ даје паре у буџет из кога се финансирају такви издајници као што сте ви, бандо хохштаплера и вуцибатина!“ – после чега је напустио зграду Апелационог суда у Београду.

Напомињемо да је од зрачења уранијума на Косову и Метохији умро неколико стотина италијанских војника, да се у Италији воде поступци по тужбама њихових породица, а да припадници КФОР-а морају да у својој земљи потписују изјаве да добровољно пристају да служе у српској покрајини.

У Србији се истицала професорка др Даница Грујичић о истраживању погубног дејства НАТО бомби са осиромашеним уранијумом. Данас је она директор Института за онкологију, па је променила реторику.

Прокси рат Америке и ЕУ преко Украјине нешто најбесрамније у историји

Бранка Прпа за Н1:

„Тај прокси рат који воде Америка и Европа преко Украјинаца је нешто, чини ми се, најбесрамније у европској историји. Ако хоћеш да ратујеш, изволи па ратуј, немој да ратујеш тако што ћеш слати друге у рат, и што ће други бити топовско месо“, нагласила је историчар Бранка Прпа и додала да су бројеви погинулих и губитака „застрашујући“.

„Целокупна ситуација не може да се разуме без контекста, како се све дешава. Оно што је примарно у целој причи је да сад почиње прави рат, била је специјална војна операција, а сад почиње прави рат са свим консеквенцама, укључујући и нуклеарне претње које се размењују са обе стране“, рекла је Прпа за Н1.

Према њеним речима, апсолутно је трагично то да је један народ гурнут у „кланицу“.

Прпа је казала и да ће се, најавом делимичне мобилизације, војне операције Русије „знатно проширити“.

„Зато и сад кажем – сад почиње прави рат“, појашњава.

Она је нагласила и да Русија не губи рат, и да су такве објаве – пропаганда.

„Путин не губи рат. Знате, пропаганда може ићи до неке границе, док се не коси с здравим разумом. Како Русија може да изгуби рат од Украјине, Украјина има 40 милиона становника, ресурси ове две земље су неупоредиви. Русија је нуклеарна сила, на крају крајева. И инсистирање на томе јесте гурање Украјине у пропаст. Ако инсистирате да Украјина има неке шансе, не, нема шансе. То је неравноправан рат, у броју, у наоружању, у ресурсима. И како ту сад Русија може да изгуби рат“, упитала је.

Таква пропаганда, тврди Прпа, продужава рат.

„И најстрашније је да нико не говори о миру“, каже. Прпа мисли и да украјински председник Володимир Зеленски све наредбе „добија са запада“. „Зато сви говоре о прокси рату“, понавља.

Према њеним речима, Путин се понаша „као и сви представници великих сила и империја.

„Он се понаша уобичајено у тој шеми, оно што је неубичајено да једна мала земља, са 40 милиона становника мисли да може да води такав рат и да притом гине узалудно… Био је Мински споразум, морамо да видимо шта је претходило свему. Године 2014. је био Мајдански државни удар, јесу ли биле демонстрације због тога, у Одеси и у Донбасу. Да ли су у Одеси живе људе спалили, који су побегли у позориште. Јесу. Да ли су тада кренуле војне трупе на Донбас… Решење проблема се звао Мински договор, верификован пред Саветом безбедности УН, гаранти су били Француска и Немачка. А онда у тих осам година урађено је све да до њега не дође“, предочила је Прпа.

Украјинци су, додаје, у међувремену од њега одустали.

„Чак је Порошенко био оптужен за велеиздају. Француска и Немачка нису урадиле ништа да притисну Украјину да испоштује тај Мински договор“, казала је. И дошло је до овога што гледамо данас.

Америка крши повељу УН

„Цела ствар је доведена довде… То је један грађени империјализам и неоимперијализам, ратови који се воде више од две деценије, НАТО и Америка просто долазе и нападају земље, од Блиског Истока је направљена црвена каша, изашли су прошлог лета из Авганистана, и сад је рат у Европи. Који је то порив, начин да ти војном силом непрестано крећеш на друге земље већ више од две деценије. И притом дођеш у УН као Бајден и кажеш како Русија крши Повељу УН. А у исто време Америка крши ту повељу“, рекла је Прпа.

А на питање где је у свему том Србија, каже: „Србија је у слепом сокачету, чека шта ће се догодити у будућности“.

Прпа сматра и да је могуће да Србија буде неутрална по питању рата у Украјини.

„Могуће је да буде неутрална, зашто није могуће? Ја сам за неутрални став. И Украјина би избегла све ове проблеме да је имала неутралан став, оно што је договорено на почетку, њој није требало ово, није јој требала конвенција из Будимпеште у којој се говорило о уласку Украјине у НАТО пакт. Шта ће она у НАТО? Имала је савршену ситуацију у којој је живела и Југославија, добра са свима“, мишљења је Прпа.

Да сте са свима добро, да сте свугде и нигде нисте, та врста опредељења је ужасно захтевна, објашњава Прпа.

Баук фашизма кружи Европом

Коментаришући дешавања у Европи и јачање десничарских политичких странака, попут оних у Италији, Шведској, Француској, Прпа каже да таква Европа „изгледа ужасно“.

„Рекла сам 9. маја да почиње да се фашизира. Баук фашизма кружи Европом, То су изразито десничарске политичке групације, макар у Италији, са великим сентиментом према италијанском фашизму. Европа се као политички простор радикализује, сада су то екстремни политички полови који тешко могу да нађу неки компромис. Мислим да то није добро за Европу“, закључила је Прпа.

Украјина не постоји !

Генерални секретар Уједињених нација је навео да Украјина није поднела захтев за регистрацију границе од 1991. године, па држава Украјина не постоји…

А ми за то не знамо!

07.4.2014. Генерални секретар УН Бан Ки Мун дао је запањујћу изјаву, чија је дистрибуција забрањена у украјинским медијима и на интернету. О сукобу две земље разговарано је на седници Савета безбедности УН. Из овога је извучен следећи закључак:

Украјина није регистровала своје границе од 25. децембра 1991. године. УН нису регистровале границе Украјине као суверене државе.

Дакле, може се претпоставити да Русија не крши права у односу на Украјину.

Према Споразуму ЗНД, територија Украјине је административни округ СССР. Дакле, нико не може бити крив за сепаратизам и насилну промену украјинских граница.

Према међународном праву, држава једноставно нема званично признате границе.

Да би решила овај проблем, Украјина мора да заврши демаркацију граница са суседним земљама и добије сагласност суседних земаља, укључујући Русију, на њиховој заједничкој граници. Потребно је све документовати и потписати споразуме са свим суседним земљама.

Европска унија је обећала подршку Украјини по овом важном питању и одлучила да пружи сву техничку помоћ.

Али хоће ли Русија потписати споразум о граници са Украјином? Наравно да не!

Пошто је Русија правни следбеник СССР (то потврђују и одлуке међународних судова о имовинским споровима између бившег СССР и страних држава), земље Украјина, Белорусија и Новорусија припадају Русији и нико нема право да располаже овим простором осим Русије.

У суштини, сада све што Русија треба да уради јесте да изјави да је ово подручје руско и да је све што се на том простору дешава унутрашња ствар Русије.

Свако мешање из вана ће се сматрати мером против Русије. На основу тога Русија може да поништи украјинске изборе 25. маја 2014.

Према Будимпештанском меморандуму и другим споразумима, Украјина нема границе. Држава Украјина не постоји (и никада није постојала!).

2

Шта ћемо сад?

РУСИЈА ИМА ПРАВО СВУДА КАЖЊАВАТИ НАЦИСТЕ

Чланци 106. и 107. Повеље УН-а дају Русији, као правној сљедници побједнице у Другом свјетском рату, право подузимања свих мјера, укључујући и војне, против Њемачке, Мађарске, Аустрије, Румуњске, Бугарске, Финске, Хрватске, Словеније, Чешке, Латвије, Естоније, Литве и Украјине због покушаја оживљавања нацизма.

Главни тајник УН-а Антнио Гутеррес био је шокиран када је од Путина дознао да постоји чланак у Повељи УН-а који допушта провођење руске специјалне операције у Украјини.

РУСИЈА ИМА ПРАВО СВУДА КАЖЊАВАТИ НАЦИСТЕ (према Повељи УН-а)

Трибунал у Нüрнбергу осудио је на казнену одговорност све оне који су се борили против Уједињених народа и починили геноцид. Над совјетским народом почињен је највећи геноцид. Повеља УН-а, чл. 106. и 107. даје право побједницима у Другом свјетском рату СССР-у, САД-у, Великој Британији и Кини да подузму било какве мјере против земаља које су се бориле против њих како би спријечили акције усмјерене на ревизију резултата Другог свјетског рата.

Посебно је допуштена упораба војне силе против тих земаља. Да бисте то учинили, довољно је ОБАВИЈЕСТИТИ остале три земље побједнице, али не и добити њихово одобрење. Русија, као ПРАВНИ насљедник СССР-а, такођер може користити силу против држава које желе ревидирати сустав Јалта-Потсдам у Еуропи. Русија може зауставити покушаје оживљавања нацизма у Њемачкој, Мађарској, Румуњској, Аустрији, Бугарској, Финској, Хрватској, Словенији и Чешкој, које су тијеком рата биле протекторат Чешке и Моравске.

Повеља Уједињених нација

Поглавље XВИИ: Прелазне одредбе које се тичу сигурности

Члан 106.

Док не ступе на снагу посебни споразуми споменути у члану 43, који Вијећу сигурности, по његовом

мишљењу, омогућавају да отпочне са вршењем својих функција по члану 42, стране које су у Москви

30. октобра 1943. године потписале Декларацију „Четири силе“ приступиће заједно са Француском

међусобном савјетовању сагласно одредбама става 5. ове Декларације, а по потреби и савјетовању

са другим члановима Уједињених нација у циљу преузимања – у име Организације – заједничке акције

која може бити потребна ради очувања мира и сигурности у свијету.

Члан 107.

Ништа у овој Повељи не спријечава акцију у односима на било коју државу која је за вријеме Другог свјетског рата била непријатељ било које државе потписнице ове Повеље, предузету или одобрену – као посљедицу рата – од стране влада одговорних држава.

Članak indeksiran 27. 10. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me