HOLANĐANIN KOJI JE PREDVIDIO KATASTROFU U TURSKOJ OPET OBJAVIO CRNE SLUTNJE: EVO KOJI SU SAD DATUM I LOKACIJA KRITIČNI

Izvor/medij: Hayat
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

Frank Hugerbets iz Harlema u Holandiji izazvao je veliku pažnju u javnosti kad je veliki zemljotres pogodio Tursku jer je 3. februara na Twitteru objavio da će ovu zemlju pogoditi zemljotres jačine 7,5 stepeni Richtera.

Na društvenoj mreži on je naveo da će do prirodne katastrofe doći u južno-centralnom dijelu Turske kod Sirije, Libana i Jordana.

Hugerbets se ponovo oglasio, ovog puta na Facebooku, gdje je napisao da može da dođe do snažne seizmičke akivnosti u narednim danima.

  • Najvjerovatnije oko 8. februara, najvjerovatnije magnitude 6. Postoji mala mogućnost većeg seizmološkog događaja. Naknadni potresi nastaviće se u središnjoj Turskoj i mogli bi da dosegnu magnitudu od 5 do 6 – napisao je.

Hugerbets je “predvidio” katastrofu u Turskoj. Ovu zemlju pogodio je zemljotres jačine 7,8 stepeni Richterove skale. Prema posljednjim informacijama, poginulo je više od 5.000 ljudi. Naveo je da je svoje mišljenje vezano za Tursku iznio na osnovu kretanja planeta.

U stravičnom zemljotresu, koji je pogodio i Siriju, prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je više od 20.000 ljudi. U Turskoj je srušeno više od 6.000 objekata. SZO procjenjuje i da je oko 23 miliona ljudi u Turskoj i Siriji direktno ugroženo zbog zemljotresa, prenosi Kurir.

U Turskoj je proglašena tromjesečna vanredna situacija u 10 gradova i regiona najviše pogođenih zemljotresom.

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me