Raskrinkavanje.ba

Kurir → HOLANDSKI ISTRAŽIVAČ PREDVIDEO ZEMLJOTRES U TURSKOJ: Kad vidite šta je objavio pre tri dana, SLEDIĆETE SE! Pogodio TAČKU UDARA

06.02.2023
Tekst članka

Istraživač Instituta za praćenje geometrije nebeskih tela povezanih sa seizmičkom aktivnošću po imenu Frank Hugerbets iz Harlema u Holandiji pre tri dana (03.02.2023.) je objavio je na svom Tviteru tvrdnju da će se u nekom trenutku dogoditi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihtera i to upravo na lokaciji koja je noćas bila pogođena razornim zemljotresom.

Južni deo Turske i severozapad Sirije noćas je pogodio razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, prilikom čega je poginulo više od 500 ljudi, dok je preko 2.000 povređenih prilikom urušavanja objekata.

1 / 5 FOTO: AP/ZANA HALIL

Naime, on je tada podelio na svom Tviter nalogu objavu u kojoj je naveo da će pre ili kasnije doći do zemljotresa, a potom naveo jačinu i mesto udara.

"Pre ili kasnije doći će do zemljotresa jačine M 7,5 u ovom regionu (južna centralna Turska, Jordan, Sirija, Liban)“, napisao je pre tri dana Hugerbets na svom Tviter nalogu.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

196.8K

 

Reply

Copy link

Read 8.1K replies

Nakon zemljotresa, on se danas ponovo oglasio emotivnim rečima, te je otkrio šta uvek prethodi ovim zemljotresima, time objasnivši kako je uspeo da predvidi ovaj zemljotres.

"Moje srce je uz sve pogođene velikim zemljotresom u centralnoj Turskoj. Kao što sam ranije naveo, pre ili kasnije će se to desiti u ovom regionu, slično 115. i 526. godini. Ovim zemljotresima uvek prethodi kritična planetarna geometrija, kao što smo imali 4-5. februara“, pojasnio je Hugerbets način na koji je predvideo razoran zemljotres, koji je tokom noći odneo stotine života.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey. As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

5:51 AM · Feb 6, 2023

 

42.1K

 

Reply

Copy link

Read 1.1K replies

Podsetimo, snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je centralnu Tursku i severozapad Sirije rano ujutru, usmrtivši više od 500 ljudi i povredivši stotine dok su se zgrade urušile širom regiona, što je pokrenulo potragu za preživelima u ruševinama.

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da je u zemljotresu poginulo 284 ljudi, a da je povređeno 2.323 osoba, pošto su vlasti premestile spasilačke timove i dopremile avione u pogođeno područje, istovremeno proglasivši "alarm četvrtog nivoa" koji poziva na međunarodnu pomoć.

OSINTdefender

 

@sentdefender

·

Follow

A Massive 7.8 Magnitude Earthquake has struck Central Turkey within the last hour, Severe Damage and multiple Casualties are being reported across the Region.

Watch on Twitter

1:52 AM · Feb 6, 2023

Read the full conversation on Twitter

 

1.7K

 

Reply

Copy link

Read 90 replies

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je, kako je preneo Reuters, obavio telefonski razgovor sa guvernerima osam pogođenih provincija s ciljem da prikupi što više informacija o situaciji i spasilačkim naporima, navodi se u saopštenju njegove kancelarije.

Iako je tlo podrhtavalo u Siriji, zemljotres se paralelno dogodio u Libanu, jačine 4,5 pa je tlo podrhtavalo i u Jordanu, Izraelu i oblastima pod upravom Palestinske administracije. Čak se tresla i prestonica Sirije Damask.

Kurir.rs

Članak indeksiran 22.02.2023. Zadnji put osvježen 22.02.2023.

Ocijenjeno u analizi