HRABRO! Vlasnik etno sela iz Viteza poručio da mu ne trebaju gosti koji vole BiH

Izvor/medij: BH Vijesti
Ocjena: Klikbejt Pristrasno izvještavanje Demantirano
Raskrinkano u: Ne, vlasnik etno sela iz Viteza nije poručio da mu “ne trebaju gosti koji vole BiH”

Povodom objave fotogrfija tri skulpture koje uriniraju u bazen sa konturama države BiH a koje su instalirane u Etno selu “Čardaci” oglasio se portal DEBLOKADA.COM čiju objavu prenosimo u cjelini.

– Skulptura nosi naziv ‘Sloga’ te ima univerzalnu poruku. Hoće li neko tvrditi da su to predsjednici ili tri konstitutivna naroda koji imaju čudnu ljubav spram zemlje u kojoj živimo svako neka odluči, opisao je vlasnik Etno sela ‘Čardaci’ Mirko Šakić fontanu koja je naljutila mnoge bh. patriote.

Tri skulpture koje uriniraju u bazen sa konturama države Bosne i Hercegovine, možda mogu teoretičari umjetnosti analizirati i dohvatati neka periferna značenja. Primarno je da je BiH zemlja koju treba urinirati. Ipak, za shvatanje jedne druge poruke ne treba tražiti stručna objašnjenja. Vlasnik Etno sela ‘Čardaci’ iz Viteza, jasno poručuje da ga ne zanimaju posjetitelji koji vole BiH. Jasno se opredijelio za goste koji ne vole BiH.

Fontanu i tri skulputre trebamo gledati kao poruku prema gostima etno sela. Vlasnik jasno poručuje da mu ne trebaju dolaziti oni koji vole BiH. Hrabar korak, pogotovo ako se zna da se selo nalazi u Vitezu, u gradu i kantonu kojeg u velikom broju čine Bošnjaci koji su ginuli jer nisu dozvolili da im ustaše, četnici i komunisti uriniraju po državi.

Preuzeto sa DEBLOKADA.COM

Članak indeksiran 19. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me