Hrana koju trebate jesti kako bi bili zdravi

Izvor/medij: Ženski svijet
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: Viralni "savjeti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Kažu da hrana treba biti lijek, a da lijek treba biti hrana! Žena po imenu Lidija Nestorovna Surina, po struci travar, biolog i fitoterapeut je objavila brojne knjige o ljekovitom svojstvu lokalnih biljaka, a njeni savjeti su popularni u cijelom svijetu. Neke od njenih savjeta vezanih za liječenje hranom donosim u nastavku! Lidija kaže kako […]

Kažu da hrana treba biti lijek, a da lijek treba biti hrana! Žena po imenu Lidija Nestorovna Surina, po struci travar, biolog i fitoterapeut je objavila brojne knjige o ljekovitom svojstvu lokalnih biljaka, a njeni savjeti su popularni u cijelom svijetu. Neke od njenih savjeta vezanih za liječenje hranom donosim u nastavku!

Lidija kaže kako je hrana koju svakodnevno konzumiramo smeće, poput žvaki i gaziranih pića čiji je glavni sastojak zaslađivač koji je 200 puta slađi od šećera. Znate da kada pijete gazirana pića, više vam se pije i više ih kupujete, kao neka zaraza. Komplikacije koje donosi zaslađivač su glavobolje, depresija, mutan vid, nestabilan hod, debljina, smanjenje inteligencije, mučnina, bol u trbuhu, uzbuđenje i oštećenje zglobova.

Zato se sljedeći puta prije nego dozvolite svom djetetu da pije gazirano piće, itekako zapitajte!

Djeca koja idu u vrtić

Što se tiče djece koja idu u vrtić, Lidija savjetuje mjesec dana konzumacije kaša od zobi s domaćim mlijekom, jer će im se tako pročistiti pluća. Mjesec iza toga treba im dati zob kuhanu na vodi, kako bi im se očistila jetra, a za kraj još tri tjedna produžiti davanje zobi.

Znate što psi i mačke jedu u proljeće? Piriku! Nakon što je pojedu često povrate jer tako organizam čiste od toksina. Pirika je jedna od najvažnijih ljekovitih biljki! Pirika sadrži silicij, koji pak sadrži kalcij, zbog čega štiti od gastritisa, artritisa i artroze. Savjetuje se da uzmete puno mlade pirike i kuhate ju 10 min, zatim tu vodu prospite i kuhajte piriku u juhi. To je primjerice najbolji lijek za starce jer kalcij u tabletama ne može pomoći starim ljudima.

Što je potrebno svakodnevno konzumirati

Svakodnevno bi trebali konzumirati neven, češnjak, glog i kamilicu jer će vam ove biljke pomoći više od bilo kojih sintetičkih vitamina.

Živimo u vremenu kada se više razbolijevamo jer jedemo uvoznu hranu, koju se ne preporučuje jesti više od 10 posto ukupne unesene hrane u organizam. Kada se jede puno hrane koja nije iz podneblja u kojem živite, ne možete se prilagoditi uvjetima mjesta u kojem živite, a to je jednostavno osnovni zakon prirode.

Koporski čaj

Primjerice Koporski čaj koji se proizvodi u pogonima u Urengoju, Tjumenu, Salehardu i Nadimu ima 6 puta više vitamina C od samog limuna. Koporski čaj koji raste u Salehardu ima 20 puta više vitamina C, a sadržaj vitamina A i karotena je 1o puta veći u Salehardu nego u Tjumenu. Što znači da sve što raste dalje na sjeveru je bogatije vitaminima i to više od onih čajeva koji rastu na jugu. Pa kako je onda moguće da ljudi sa sjevera jedu južno povrće i voće? Od te se hrane može samo razboljeti!

Bijeli kruh je prazan kruh i ne preporučuje ga se jesti. Nekada davno se bijeli kruh jeo samo za praznike, a ostalo vrijeme se jeo kruh od cijelog zrna, a tako bi trebalo biti i danas.

Liječenje djeteta od alergija

Ako želite dijete izliječiti od alergija savjetuje se da mu tri tjedna svaki dan dajte piti pola čaše mlijeka u koju ukapate 3 kapi joda!

A osobe koje imaju čir trebale bi jesti 1 list trputca svaki dan.

Priroda daje

I to vam je cijela filozofija! Priroda je tu da vam daje, ne ustručavajte se uzeti i živite zdravo bez bespotrebnih lijekova i hrane koja uništava vaš organizam.

Foto: silviarita/PixaBay

Članak indeksiran 27. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me