Hrvatski naučnik otkrio kolike su ŠANSE da obolite od koronavirusa: Pogledajte detaljnu računicu! (FOTO)

Izvor/medij: Objektiv.rs
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Stvarnost pandemije demantovala neosnovan poziv Igora Štagljara da se “skockamo”

Njegova objava je počela masovno da se deli na ovoj društvenoj mreži

Jedan od najuglednijih hrvatskih načnika, molekularni biolog Igor Štagljar koji radi na Univerzitetu u Torontu objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk status o koronavirusu u kojem objašnjava koliko je zapravo ta bolest opasna i kolika je mogućnost zaraze.

Objava je počela masovno da se deli na ovoj društvenoj mreži.

 

Naime, on je matematičkom računicom utvrdio da je u žarištu koronavirusa, kineskom gradu Vuhanu, zaraženo 0,7 odsto stanovništva, što znači da 99,3 odsto nema virus.

Što se tiče smrtnosti virusa, Štagljar navodi da ukoliko ste stariji od 80 godina, a zaraženi, šansa da umrete je 14,8 odsto.

Ako ste stari između 50-60 godina, šanse su 1,3 odsto, dok je za mlađe od 40 šansa svega 0,2 odsto.

Detaljnu računicu pogledajte ispod:

 

Podsetimo, ajnoviji podaci otkrivaju da u Srbiji nema obolelih od koronavirusa u Srbiji. Ovo je objavljeno na sajtu COVID19.rs, podsajtu Ministarstva zdravlja, koje će svakog dana u 8 i 18 sati objavljivati aktuelne podatke o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

“Do 26. februara 2020. godine u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus”, navodi se na sajtu COVID19.rs.

Takođe, navodi se i da su danas, 27. februara do 8 časova, testirani uzorci još četiri osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

Članak indeksiran 15. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me