Raskrinkavanje.ba

Prirodna medicina → I DOKTORI GA PREPORUČUJU: Spriječava srčani i moždani udar, ubija holesterol, jača imunitet

21.05.2022
Tekst članka

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

Više od 4000 godina, med se koristi kao tradicionalni lijek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za liječenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita.

Kako je bilo pozitivnih uvjerenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u liječenju mnogih bolesti.

Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u liječenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

Smanjenje holesterola

Dodajte kašiku meda i dvije kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Pijte polako i lijek bi trebalo da djeluje u roku od par sati.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutru, umjesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hljeba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i spriječite mogućnost dobijanja srčanog udara.

Protiv artritisa i infekcije žučne kese

U šolju ključale vode, pomiješajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv prehlade

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mješavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u liječenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice u malim količinama. One prirodno štite tijelo od bakterija i virusa.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Članak indeksiran 29.05.2023. Zadnji put osvježen 29.05.2023.

Ocijenjeno u analizi