I sa njim je gotovo: Vojislav Šešelj u teškom stanju prevezen u bolnicu

Izvor/medij: Dobar Dan
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Kada anonimni portali donose ekskluzivu: Šešelj nije završio u bolnici

Vojislav Šešelj je poznati srpski političar, četnički vojvoda, ratni huškač, fašista te pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Lider je Srpske radikalne stranke te bivši potpredsjednik Vlade Republike Srbije.

Naime, iako je po rođenju Bosanac (rođeni je Sarajlija) Šešelj je decenijama poznat kao čovjek koji ne podnosi muslimanski i katolički narod na ovim prostorima.

 

Dvije hiljade i treće godine je izručen Haškom tribunalu gdje mu se čitavu deceniju sudilo zbog zločina počinjenih nad nesrpskim stanovništvom.

Dvije hiljade i četrnaeste godine, otpušten je na liječenje karcinoma a on je to iskoristio kako bi provocirao raznim šovinsitičkim i fašističkim ispadima koje je pravio.

Dvije hiljade i šesnaeste godine je osuđen na deset godina zatvora, ali se u isti nije vraćao s obzirom da je u samom procesu suđenja proveo  jedanaest godina.

Kako smo uspjeli da saznamo, Šešelj je imao ozbiljne probleme sa zdravljem.Naime, radi se o njegovom problemu sa debelim crijevom. Kako je naša ekipa saznala Šešelj je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu i bore se za njegov život. Naime, čini se da se kancer povratio i da Šešelj nije u najboljem stanju.

Da li će se predsjednik radikala i ovaj put izvući ostaje nam da vidimo. Dosada je dobio mnoge bitke, tako da nas ne bi iznenadilo da dobije i ovu.

Vojislav Šešelj je rođen hiljadu devetsto pedeset i četvrte godine u Sarajevu. U Sarajevu se školovao, na sarajevskom univerzitetu je i diplomirao i magistrirao a onda je u Beogradu doktorirao. Kolege ga pamete kao izuzetno inteligentnog čovjeka sa jako radikalnim stavovima.

Članak indeksiran 04. 07. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me