IDEJA IZ LJUBLJANE ZA BEOGRAD: Ko parkira nepropisno, ime na stub srama

Izvor/medij: Preokret
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Javno “prozivanje” na panoima u Ljubljani je marketinška kampanja, a ne dio kazne za prekršaje u saobraćaju

Dok u Srbiji saobraćajne propise poštuju samo oni čiji automobili ne bi prošli nikakav test u Evropskoj uniji zbog starosti vozila, a oni iza zamagljenih stakala mogu još malo da nagaze, Slovenci su našli rešenje za prekršioce saobraćajnih propisa kojim će ih, pored kazni, upozoravati na neophonost saobraćajnih pravila i bilbord kampanjom.

Tako je na mesto na autobuskim stajalištima gde stoje reklame posvećeno plakatu na kojem piše ime i prezime prekršioca, vrta prekršaja i kazna koju je platio. Naravno, reč je o kampanji za koju se nadaju da će uroditi plodom.

 

– U Ljubljani osim što te novčano kazne zbog parkiranja na mestu za invalide i slično, osvane ti i ime na gradskom panou sa učinjenim prekršajem, da zna celi grad da si govedo. Bravo Ljubljana – napisao je tviteraš.

Ideja zvuči privlačno, ali sudeći po komentarima na ovoj društvenoj mreži, reč je o kampanji u Ljubljani protiv kršenja propisa, a imena koja se nalaze na uslikanim panoima ne nalaze se prava imena građana.

 

Ipak, ne dele svi sličan optimizam po pitanju Srbije.

– U Srbiji na žalost nema loša i dobra reklama već samo reklama pa bi se prvo parkirale ku*ve, pa starlete, pa estrada pa … a pred izbore i političari samo da negde osvanu – smatra tviteraš.

 

– Ovo bi u Beogradu bio fazon. Takmičili bi se ko će pre da dobije svoj bilbord – dodaje tviteraš.

Članak indeksiran 24. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me