Ima jedna zanimljiva aplikacija, zove se Flight radar 24 i kad je instalirate pomoću nje možete pratiti sve letove u svijetu

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Teorija zavjere Lažna vijest
Raskrinkano u: Avion koji je letio iznad BiH 5. oktobra nije “zaprašivao”, već fotografisao

-

Ima jedna zanimljiva aplikacija, zove se Flight radar 24 i kad je instalirate pomoću nje možete pratiti sve letove u svijetu. Pruža vam preciznu informaciju o avionu, pravcu leta, uzletanju i slijetanju. Naprimjer, pogledate u nebo vidite avion iznad vaše glave, ukucate lokaciju i dobijete sve informacije o tom letu.

Tako sam i ja danas pogledala gore i vidjela izbrazdano nebo puno bijelih pravolinijskih tragova koji se ne razilaze, već naprotiv dugo ostaju i spajaju se, da bi na kraju nestalo plavog neba i dobili bjeli paučinasti pokrov.

Pratila sam kretanje aviona oko sat i po i vidjela zanimljive podatke. Avion je poletio sa aerodroma u Zadru i pravac Bosna. Kao što se vidi na snimku sa Flight radara imao je veoma čudnu putanju kretanja. Što se tiče podataka o avionu vidi se da je registrovan u Poljskoj, za još preciznijih podataka treba se registrovati.

Šta avion registrovan u Poljskoj, poletio iz Zadra radi dva sata iznad zračnog prostora BiH? I to redovno svakih desetak dana.

I tako dok se budaletine na zemlji hvataju za vratove oko toga hoće li na izborima pobijediti Meho, Ante ili Jovo, svi zajedno udišu otrov koji im dolazi sa neba. Otrov im pada na zemlju i sve što raste na njoj, u vodu koju piju.

Ali to je valjda princip po kojem se vlada onestvještenim budalama zahvaljujući pohlepnim i pokvarenim ljudima koji manipulišu njima.

Jer da nije tako, zavadi pa vladaj, svako bi zlo bilo prepoznato na vrijeme i sasječeno u korijenu.

Zato ne gledaj u nebo, bulji u telefon i tv, neće tebi niko govoriti da koristiš ono malo mozga i vidiš ono što ti je pred nosom, ima neko ko razmišlja za tebe.

 

0:05 / 0:31

 

Članak indeksiran 07. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me