ИМОВИНА СРПСКЕ ЈЕ ИМОВИНА СРПСКЕ И ТУ НЕ ПОМАЖУ НИ БОНСКА ОВЛАШТЕЊА

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

БАЊАЛУКА, 12. АПРИЛА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и ту не помажу ни бонска, нити било каква овлаштења.

 

"Најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Нијемац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније", рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише одлуку њемачког дипломате Кристијана Шмита да обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

Додик је подсјетио да је питање имовине ријешено 1995. године у Дејтону и "само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ ријешена".

Он је оцијенио да је потез Кристијана Шмита кич и шунд политике на коју су га натјерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали.

"Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Њемачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор!", рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me