IN4S: NATO sprema napad na Milorada Dodika

Izvor/medij: Sputnik
Ocjena: Teorija zavjere Spin Dezinformacija
Raskrinkano u: Kao u špijunskom filmu: Javni mediji prigrlili teoriju zavjere o Dodikovoj otmici

Crnogorski portal IN4S objavio je da NATO sprema napad na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kao i da bi otmica bila realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja.

U tom kontekstu, portal napominje da je NATO u poslednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u BiH i da u prilog tome ide i činjenica da se u poslednjih dana intenziviralo delovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH.
Dodaje se da su registrovani i svakodnevni, kako je ocenjeno, provokativni pokreti kopnenih snaga NATO-a, pre svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju „redovnim aktivnostima“.
Kako saznaje IN4S, „pravi razlog ovakvih taktičkih razmeštanja i sveukupnih aktivnosti NATO-a su navodne pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH“.
Portal navodi da bi formalni razlog otmice Dodika bio sadržan u činjenici što on nije osudio specijalnu vojnu operaciju i denacifikaciju u Ukrajini, ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije.
U svakom slučaju, kako piše portal, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera.
Pozivajući se na procene neimenovanih izvora, IN4S dodaje da bi to bio samo međukorak u okviru šire strategije destabilizacije Balkana, a da se ona svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Srbiju,
prenela je
 RTRS.

Članak indeksiran 31. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me