IN4S: NATO sprema napad na Milorada Dodika - akcija će biti izuzetno nasilnog karaktera

Izvor/medij: Srbija danas (.com)
Ocjena: Teorija zavjere Spin Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Kao u špijunskom filmu: Javni mediji prigrlili teoriju zavjere o Dodikovoj otmici

Kako piše portal, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera.

Crnogorski portal IN4S objavio je da NATO sprema napad na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kao i da bi otmica bila realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja

U tom kontekstu, portal napominje da je NATO u poslednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u BiH i da u prilog tome ide i činjenica da se u poslednjih dana intenziviralo delovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH.

Dodaje se da su registrovani i svakodnevni, kako je ocenjeno, provokativni pokreti kopnenih snaga NATO-a, pre svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju "redovnim aktivnostima".

 

 

Kako saznaje IN4S, "pravi razlog ovakvih taktičkih razmeštanja i sveukupnih aktivnosti NATO-a su navodne pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH".

Portal navodi da bi formalni razlog otmice Dodika bio sadržan u činjenici što on nije osudio specijalnu vojnu operaciju i denacifikaciju u Ukrajini, ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije.

 

U svakom slučaju, kako piše portal, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera.

Pozivajući se na procene neimenovanih izvora, IN4S dodaje da bi to bio samo međukorak u okviru šire strategije destabilizacije Balkana, a da se ona svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Srbiju, prenela je RTRS.

 

Članak indeksiran 31. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me