ИН4С: НАТО спрема отмицу Додика?

Izvor/medij: Opština Sokolac
Ocjena: Teorija zavjere Spin Dezinformacija
Raskrinkano u: Kao u špijunskom filmu: Javni mediji prigrlili teoriju zavjere o Dodikovoj otmici

НАТО спрема напад на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а наведена отмица би се реализована препадном акцијом копнених снага Алијансе уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом НАТО-а насилним путем пребацио у неку од трећих земаља, пише црногорски портал ИН4С.

Портал ИН4С напомиње да је НАТО у посљедњих неколико дана ојачао своје борбене ефективе у БиХ, чему у прилог иде и чињеница да се у посљедњих неколико дана интензивирало дјеловање америчке војно-транспортне и извиђачке авијације над територијом БиХ.

Регистровани су и свакодневни провокативни покрети копнених снага НАТО-а, прије свега на подручју Републике Српске, што званичници Алијансе правдају „редовним активностима“.

Међутим, како ексклузивно сазнаје ИН4С, „прави разлог оваквих тактичких размјештања и свеукупних активности НАТО-а су наводне припремне радње за противправно лишење слободе Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ“.

Портал наводи да би формални разлог отмице Додика био садржан у чињеници што он није осудио специјалну војну операцију и денацификацију у Украјини, или пак кроз фингиране судске процесе због наводне корупције.

У сваком случају, повод би био тривијалног, а акција изузетно насилног карактера, пише портал.

Према процјенама извора ИН4С, ово би био само међукорак у оквиру једне шире стратегије дестабилизације Балкана, а она се своди на изазивање адекватног одговора и реакције предсједника Србије Александра Вучића, с обзиром на стратегијску важност и значај Републике Српске за Србију.

 

Такође, стратези НАТО процењују да Србија и Српска у овом тренутку не могу добити значајнију подршку Руске Федерације због актуелних дешавања у Украјини, те сходно томе развијају наведене субверзивне варијанте не само по питању Републике Српске, већ и питању јужне српске покрајине Косова и Метохије.

Članak indeksiran 31. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me