INFOSPRESS: Dragičević se krije u Veleposlanstvu Velike Britanije u Sarajevu - veleposlanstvo poriče

Izvor/medij: Iskra
Ocjena: Teorija zavjere Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Davor Dragičević, otac mladića žrtve Davida, kojeg je policija Republike Srpske pozvala nakon nereda koji se dogodio tijekom prosvjedne šetnje 30. prosinca u Banja Luci, nalazi se u Veleposlanstvu Velike Britanije u BiH, saznaje portal "Infosrpska" iz diplomatskih izvora u Sarajevu.

Prema saznanjima ovog portala, "Dragičević je u ovoj ambasadi od jučer, od ranih jutarnjih sati".

U članku se navodi da to ne čudi jer je ovaj portal 29. prosinca izvijestio da je "Robert Kort, šef engleske obavještajne službe / SIS u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovno otvoreno u BiH u ožujku ove godine, uključen u rušenje Republike Srpske i kroz pokret "Pravda za Davida". "

Policijska uprava Banjaluka jučer je pokrenula pretres šest osoba zbog nereda nakon prosvjednog skupa na Trgu Krajina u Banja Luci, koji je održan u organizaciji grupe Pravda za David.

Policija je nakon nereda uhitila nekoliko osoba, dok su neki od napadača pobjegli, a Davor Dragičević među onima koji su izbjegli uhićenje.

Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva u BiH objavilo je da Davor Dragičević nije u toj ambasadi i da Britanija ni na koji način nije povezana s organizacijom prosvjeda u Banja Luci.

"Velika Britanija je partner i prijatelj cijele BiH i dugi niz godina pokazujemo našu predanost i predanost građanima BiH", rekao je Srni iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

RTRS

Članak indeksiran 17. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me