Raskrinkavanje.ba

Srna → "INFOSRPSKA": MEKTIĆ PRELAZI U STRANKU ŽELJKA KOMŠIĆA

04.09.2019
Tekst članka

SARAJEVO, 4. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i doskorašnji član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić budući je član Demokratske fronte - stranke aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, piše portal "Infosrpska".

 

"Infosrpska" saznaje da je "ovaj transfer ugovaran već mjesecima, a duboko isfrustrirani član SDS-a Mektić svu svoju srdžbu i isfrustriranost u kuloraima iskalio je još kada je /Mirko/ Šarović izabran za lidera stranke, što mu se nije svidjelo, ali to nije nigdje publikovano".

"Zamjerio je Šaroviću, kako kažu, zbog toga 'što po pamet ide u Beograd'. Potom je uslijedila javna kritika nakon izbora novog Predsjedništva SDS-a zbog izabranih u Predsjedništvo ove stranke. U stvari, Mektić posljednjim izjavama najavljuje svoj transfer jer SDS, kako kaže, 'narodu ne nudi ništa'. To je istina, ali još veća je da je on sa Komšićem već dogovorio prelazak i pitanje je dana kada će do toga doći", ističe se u tekstu.

Prema pisanju "Infosrpske", najnoviji napad Mektića na Nemanju Vasića, funkcionera SDS-a iz Prnjavora, njegova je osveta Vasiću koji je u kuloarima pričao da Mektić nema završen Pravni fakultet u Zagrebu, čime se više niko ne bavi, iako je riječ o ministru.

"Jedan od glavnih razloga za transfer Mektića je dogovor sa Komšićem da se u slučaju formiranja Savjeta ministara spriječi da 'Dodikov kandidat prođe u vrh obavještajne agencije BiH'. Mektić se plaši da bi se na taj način moglo doći do kompromitujućih podataka o njegovom nezakonitom djelovanju. Podršku u tome i posrednik između Komšića i Mektića bio je sam direktor OBA BiH Osman Mehmedagić Osmica, koji je opet nedavno, zajedno sa nezvaničnim portparolom ove agencije, novinarom Avdom Avdićem, bio i na sahrani Mektićeve preminule majke", navodi portal "Infosrpska".

U tekstu se dodaje da su "izbori u novo Predsjedništvo SDS-a bili samo dobra prilika da Mektić ispolji svoju ogorčenost i razočaranost kako bi kao samozvani 'borac za poštenje i narodna prava' našao alibi za prelazak kod Komšića u stranku".

 

 

Članak indeksiran 04.09.2019. Zadnji put osvježen 04.09.2019.

Ocijenjeno u analizi