"Infosrpska": Samir Sadiković prijetio novinarima RTRS-a

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Teorija zavjere Spin Lažna vijest
Raskrinkano u: Medijski linč u dvije slike

Portal "Infosrpska" objavio je da je komandant 4. bataljona Bugojanske brigade tzv. Armije BiH Samir Cela Sadiković, koji je učestvovao u Banjaluci na protestu Pokreta "Pravda za Davida", uputio preko svog Fejsbuk profila prijetnje novinarima Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.

Sadiković je na svom Fejsbuk profilu napisao da "RTRS napada na njega" i da sada "komandant ide da napada novinare RTRS-a", prenosi portal "Infosrpska". 

"Ifosrpska" navodi da je Sadiković u proteklom ratu činio zločine nad srpskim civilima, te da su, osim njega, u Banjaluci bili i njegovi ratni drugovi Edin Barjaktarević, Hamza Krkalić, Fahrudin Mehinović, takođe, odgovori za zločine nad Srbima, kao i još neki. 

Ovaj portal pita da li je najavljeni napad Sadikovića na novinare RTRS-a samo dio scenarija i da li je ubačena grupa iz FBiH zadužena da inscenira "varnice" u Banjaluci, koje bi "uz već javno izraženu podršku lidera Saveza za pobjedu, instrumentalizovala mase za nasilno zauzimanje simboličnih centara vlasti u Republici Srpskoj". 

"Pitanje je na koje, bez sumnje, odgovor zna direktor Obavještajno-bezbjednosne akcije BiH Osman Mehmedagić Osmica, bivši tjelohranitelj Alije Izetbegovića, ali i njegovi mentori iz određenih zapadnih službi koji se zalažu za `meki državni udar` u Srpskoj, zloupotebljavajući tragičnu smrt Davida Dragičevića i pokušavajući da do kraja manipulišu sa tugom nesrećnog oca Davora, u pokušaju da se formira masovni narodni pokret koji učestvuje u akcijama građanske neposlušnosti", piše portal "Infosrpska".

Članak indeksiran 22. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 10 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me