Infosrpska: Stanivuković kupio prijedlog zakona o zastrašivanju

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković vratio se iz Srbije bez straha u Banjaluku i najavio da će PDP predložiti nacrt zakona o zabrani zastrašivanja "koji mu za veliku sumu novca priprema beogradski advokat Božo Prelević", piše portal Infosrpska.

Prema navodima ovog portala, Stanivuković u tome ima podršku i poslanika DS-a u Skupštini Srbije Aleksandre Јerkov, a indirektno i komesara za ljudska prava Savjeta Evrope Dunje Mijatović iz Sarajeva "koja bi rado da disciplinuje njoj mrsku Republiku Srpsku".

- Uz put banjalučki tajkun sa ambicijom lidera PDP-a je Preleviću priznao da boluje od straha svojstvenog za sve tajkune - šta će biti sa njegovim enormnim bogatstvom koje se tanji, jer nije znao da je politika tako skupa rabota, a već trpi porodične kritike - navodi Infosrpska.

Stanivuković je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci najavio da Klub poslanika PDP-a priprema nacrt zakona o zabrani zastrašivanja koji predviđa krivičnu odgovornost i zatvorsku kaznu i da će se ovaj nacrt zakona uskoro naći u parlamentarnoj proceduri.

Članak indeksiran 02. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me