Raskrinkavanje.ba

Insajder → Insajder otkriva: Aktivi žena SDA predložiće Sebiju Izetbegović za člana Predsjedništva BiH!

31.03.2018
Tekst članka

Sebija (Seka) Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izebegovića, ulazi u trku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH! Prijedlog za njenu kandidaturu, početkom aprila, počeće vrhu stranku dostavljati gotovi svi opštinski aktivi žena SDA – tvrde za Insajder.ba odlično obaviješteni izvori iz političkih krugova u Sarajevu.

S obzirom da unutar SDA postoje određeni otpori njenoj kandidaturi, posebno od struje Denisa Zvizdića, aktuelnog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koji slovi kao favorit Brisela za kandidata SDA za člana Predsjedništva, u krugu bliskom Izetbegovićima, osmišljeno je da Sebijinu kandidaturu počnu tražiti stranački aktivi žena iz svih opština.

Uz to, tvrde naši izvori, Izetbegovićeva za ulazak u izbornu trku ima i snažnu podršku američke administracije koja bi da  je svjetskoj javnosti predstavi kao „prvu ženu muslimanku, nepokrivenu, kao predsjednika  države u srcu Evrope“.

Inače, Sebija Izetbegović je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i doktor je medicinskih nauka. Rođena je 1960.godine u Golubovcima kod Podgorice. O njenom privatnom životu se vrlo malo zna. Veći dio života provela je u Sarajevu, gdje je 1982.godine upoznala svog sadašnjeg supruga Bakira, sa kojim ima kćerku Jasminu.

N.I.

Članak indeksiran 04.04.2018. Zadnji put osvježen 04.04.2018.

Ocijenjeno u analizi