Inspekcija i policija došli da zatvore kafić ilegalnih migranata, na vratima ih dočekala poruka

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: Kad huškanje “urodi plodom”: Lažna vijest zatvorila “migrantski kafić” na Ilidži

Prije dolaska policije i inspekcije, kako javlja reporter "Avaza" ispred objekta je 45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao

Nakon pisanja "Avaza" da su ilegalni migranti otvorili kafić na Ilidži, danas je promptno reagirala i Kantonalna inspekcija.
Uz podršku pripadnika MUP-a stigli su oko 18 sati na lice mjesta u namjeri da izvrše sanitetski i tržišni nadzor u objektu, odnosno da ga zapečate. 
Međutim, na vratima ih je dočkela poruka "Zatvoreno zbog tehničkih problema", koja je bila napisana na engleskom i arapskom jeziku.
Inspekciju na vratima dočekala poruka
Inspekciju na vratima dočekala poruka
FOTO: E. TRAKO
Fahir Halilović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kazao je za "Avaz" da postoji velika mogućnost da je migrante neko upozorio da će biti kontrolirani.
- Nadzor ćemo nastaviti, i utvrditi sa nadležnim općinskim organima čije je vlasništvo objekt i da li je zaključivan ugovor o iznamljiivanju u zakup - kazao je Halilović.
Prije dolaska policije i inspekcije, kako javlja reporter "Avaza" ispred objekta je 45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao. 

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me