Raskrinkavanje.ba

Glas Srpske → Institut za javno zdravstvo Republike Srpske sutra neće raditi

21.11.2021
Tekst članka

BANjALUKA – Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je da sutra neće raditi, povodom zaključka Vlade Republike Srpske da je tada neradni dan.

Iz Instituta obavještavaju građane da sutra neće biti organizovano uzimanje uzoraka za komercijalno Pi-si-ar i antigensko testiranje, vakcinacija protiv gripe, te vakcinacija prvom i trećom dozom vakcine protiv kovida 19.

Građani koji su bili zakazani sutra za vakcinaciju drugom dozom vakcine protiv kovida moći će na vakcinaciju da dođu u utorak, 23. novembra, od 8.00 do 9.00 časova.

U Republici Srpskoj sutra će, prema odluci Vlade Srpske, biti neradni dan.

Sutra neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U Republici Srpskoj i danas je neradni dan jer se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH koji je republički praznik.

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je prije 26 godina parafiran Dejtonski mirovni sporazum ili Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

Dejtonski sporazum zvanično je potpisan 14. decembra 1995. godine u Parizu, a dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH - 21. novembar republički je praznik i neradni dan u Srpskoj.

Članak indeksiran 12.12.2021. Zadnji put osvježen 12.12.2021.

Ocijenjeno u analizi