Iritantni Gruđanin Pejić: Nemojte ljutit Bošnjake, ostavit će nas bez financija

Izvor/medij: HIP
Ocjena: Klikbejt Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Portal “Grude” protiv Marija Pejića

Novi predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća Marijo Pejić u intervjuu za “Radiosarajevo” kazao je kako se HNV protivi unitarističkom, islamskom modelu države kakav je sad na snazi, a zalaže se za pravi građanski model i poštivanje ljudskih prava.

12. ožujka 2019.

SHARE 

Facebook

 

Twitter

  

– Slažemo se da treba mijenjati i Izborni zakon i Ustav i treba realno preispitati položaj hrvatskog naroda u BiH, koji nije blistav. Međutim, na realnim osnovama, a ne po modelima koji Hrvate dovode u položaj neravnopravnosti unutar samog hrvatskog korpusa – kazao je Pejić i kazao da je on u Sarajevu neravnopravan unutar samog hrvatskog korpusa.

S obzirom da je stara grudska obitelj ušla u sve pore sarajevskog društva, od udruga do upravnih i nadzornih odbora, onda je ovo Pejićevo priznanje zanimljivo čuti.

Kazao je da je rodna gruda njegovog oca Herceg Bosna bila napravljena po modelu Velike Srbije, te ona i danas živi.

Ocijenio je da je najmoćniji hrvatski političar Dragan Čović s obzirom da je politika Hrvatske i Grabar Kitarović pod utjecajem njega i HNS-a.

Kazao je i da Bošnjake ne valja ljutiti pričom o jednakopravnosti Hrvata u BiH jer, ovo nije rekao, postoji mogućnost da će Pejićima uskratiti financijska sredstva ako ih se bude ljutilo.

Ovim intervjuom, sin Marinka Pejića potvrdio se kao jedan od najiritantnijih likova na političkoj sceni u BiH.

Podsjetimo, Pejići mnoge nisu zanimali dok se kućom nisu našli kod Bakira Izetbegovića te su predstavljeni kao predstavnici nekoliko udruga sa sjedištem u Sarajevu. Tu su bili Marinko Pejić, njegov sin Marijo Pejić, nevjesta Ivana Krstanović Pejić i sin Marinkove sestre Željko Gudelj.

Tad je zaključak bio da se probosanske stranke moraju bolje koordinisati.

Članak indeksiran 18. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me