Raskrinkavanje.ba

24 sedam → Isplivala sumnjiva prošlost Danijele Štajnfeld: Lečić nije jedini koga je optužila za napastvovanje

18.06.2021
Tekst članka

Sumnja se da je mlada glumica, prema izjavi svedoka bliskog njenoj porodici, lažno optužila pre više od 20 godina za pokušaj silovanja starijeg muškarca, saznaje 24sedam od izvora iz istrage koja se vodi protiv glumca

Danijela Štajnfeld i njen advokatski tim koji je zastupa protiv kolege Branislava Lečića, koga je ove godine prijavila za silovanje, imaće pune ruke posla ukoliko se na sudu pokrene njena prošlost, do kojih informacija je došao 24sedam.

Kako smo saznali od izvora iz istrage, sumnja se da je mlada glumica, prema izjavi svedoka bliskog njenoj porodici, lažno optužila pre više od 20 godina za pokušaj silovanja starijeg muškarca, V. K. iz Ruskog Krstura, gde je i rođena. Međutim, slučaj je odbačen i nikad nije dospeo na sud zbog glumičinih različitih iskaza.

Školsko-sportski cenatr gde je ranije bila kuća V. K., 24sedam/N.M.

Ekipa našeg portala posetila je jutros Ruski Krstur, gde smo se raspitali o ovim  tvrdnjama. V. K. preminuo je 2004. godine. U trenutku kada ga je Danijela prijavila za seksualno uznemiravanje imao je 43 godine, a ona 15. Reč je o lokalnom fotografu koji je radio po potrebi i za školske svečanosti, a čija se kuća tada nalazila nadomak škole koju je pohađala Danijela. Meštani sela rekli su nam da je na tom mestu sada izgrađen školsko-sportski centar.

Porodična kuća Danijele Štajnfeld u Ruskom Krsturu, 24sedam/N.M.

Pomenuti V. K. preminuo je od posledica moždanog udara, nije bio oženjen, niti je imao decu. U Ruskom Krsturu smo se raspitali o pokojnom fotografu, a brojni meštani imali su samo reči hvale za V. K. On se jeste bavio fotografijom, umetnošću uopšte, ali niko od njih nije čuo da se ponašao nedolično.

Ulica Danijele Štajnfeld u Ruskom Krsturu, 24sedam/N.M.

Ono što smo, takođe, saznali jeste da V. K. nije jedini muškarac kog je Štajnfeldova u periodu od svoje 15. do 17. godine prijavila za seksualno uznemiravanje, već ih ima najmanje dvojica. Te tvrdnje nikad nisu završile na sudu zbog nedovoljno čvrstih dokaza tadašnje tinejdžerke.

Zbog svih ovih informacija, kontaktirali smo Danijelu Štajnfeld, ali nije odgovorila na naša pitanja.

Škola u koju je išla Danijela Štajnfeld, 24sedam/N.M.

Njen advokat Božo Prelević, rekao je kratko da ne želi da govori o slučaju svoje klijentkinje da ne bi ometao tužilaštvo, ali kaže za ove nove informacije da svakako ne bi mogle da utiču na slučaj sa Lečićem.

Takođe, izvor 24sedam iz tužilaštva dodaje da kad bi organi koji vode proces imali čvrste dokaze protiv Lečića, odavno bi bila podignuta optužnica protiv glumca.

Inače, u porodičnoj kući Štajnfeldove u Ruskom Krsturu, koju je ekipa našeg portala posetila, nema nikoga. Kako smo saznali, roletne su mesecima spuštene, a glumičina majka i otac žive na relaciji Novi Sad – Beograd – Ruski Krstur, pa čak i Izrael u kome je rođen Danijelin otac.

Stefan Tomašević/ATAImages

Podsetimo, prošle godine glumica je objavila da je snimila film “Zaceli me”, u kome je prvi put iznela tvrdnje da ju je “silovao moćnik iz filmske industrije”. Kasnije, 22. marta 2021., u medijima je odjeknula vest da je optužila glumca Branislava Lečića za ovo nedelo, ali se tužilaštvo još nije oglasilo odbacivanjem ili podizanjem optužnice protiv njega. U međuvremenu, Lečić je na sopstveni zahtev tražio da se podvrgne poligrafskom ispitivanju, za koji je rekao da je prošao i gde je odbacio sve navode Štajnfeldove za seksualno uznemiravanje iz 2012. godine. Takođe, glumci su se podelili u slučaju Lečić-Štajnfeld, pa je glumac zbog cele situacije izbačen iz predstave “Kad su cvetale tikve” Beogradskog dramskog pozorišta.

Članak indeksiran 29.06.2021. Zadnji put osvježen 29.06.2021.

Ocijenjeno u analizi