Ispovijest Admira Musića: Držao sam pištolj na sljepočnici kad je stigla poruka spasa na Facebooku

Izvor/medij: Aura
Ocjena: Prikriveno oglašavanje
Raskrinkano u:  “Žena tri u jedan - Vidi, pomaže, štiti”: Prikriveno oglašavanje “magijskih usluga” na portalu “Aura”

Pištolj je bio rješenje za izlazak iz depresije. Bivša supruga mi je veliko zlo nanijela. Bio sam oženjen 27 godina. Četvero djece sam ovdje u Americi odgojio. I onda, jedan dan dolazim kući s posla, imam šta vidjeti. Žene nema, djece nema, kuća prazna, računi takođe prazni i zatvoreni. Svi moji dokumenti iscijepani. Žena otišla švaleru, piše “Aura“.

Ja sam Admir Musić iz Srebrenice, rođen 15. marta 1968. godine. Želio bih da objavim moju životnu priču o tome kako su me sekunde dijelile od samoubistva. U posljednjim trenucima te moje očajničke odluke koje se danas stidim, desilo se nešto čudesno.

 

– Naime, ugledao sam mali crveni znak, notifikaciju koja me obavještavala da mi je pristigla poruka na Facebooku. Malo sam se iznenadio jer, odavno sam prestao komunicirati s ljudima, kako u stvarnom, tako i u u virtualnom svijetu. Poruke su me zaobilazile kao i ljudi.

– Tako sam po inerciji, spustio pištolj i odložio ubistvo.

– Baš da vidim ko li mi to piše – pomislih gonjen nekom znatiželjom, a možda i strahom od proljevanja vlastite krvi.

Mala, crvena poruka

– I tada, s otvaranjem te poruke, započinje nova epoha u mom životu. Poruka je bila od gospođe Mukadese Radetinac koju sam imao u prijateljima ne znam ni od kad ni što. Uopšte je nisam poznavao. Međutim, ispostavit će se da sam negdje, nekako, u tim internetskim bespućima, pokupio neki virus koji je onda mojim prijateljima na Facebooku slao automatski poruke.

– Gospođa Radetinac mi se javila s pitanjem zašto joj šaljem viruse i – desilo se čudo. Na pištolj pored sebe zaboravljam. Nastavljam dopisivanje sa ženom koju ne poznajem. Ne pričamo više o virusu. Ona me pita zašto uništavam svoj život, zašto želim da se ubijem.

– Ja neko vrijeme šutim, paraliziran činjenicom da ona iz Sarajeva zna šta se dešava kod mene na Floridi. Dijeli nas nepoznavanje i skoro 10. 000 kilometara. U isto vrijeme, napušta me sivilo. Puni me osjećaje smirenosti. Od tada su prošla dva mjeseca. Danas, ja sam nov čovjek u svakom smislu. Preporođen. Svoj život dugujem Mukadesi Kadi Radetinac!

Ovim nas je riječima uveo u svoju bolnu ispovijest Admir Musić, Srebreničanin s adresom stanovanja u američkoj državi Floridi. Na naš upit čemu želja za oduzimanjem života, Admir otkriva kako su ga progonile sile tame. Mučile su ga, tjerale na nerazumne postupke…

Pištoljem protiv depresije

– Pištolj je bio rješenje za izlazak iz depresije. Bivša supruga mi je veliko zlo nanijela. Bio sam oženjen 27 godina. Četvero djece sam ovdje u Americi odgojio. I onda, jedan dan dolazim kući s posla, imam šta vidjeti. Žene nema, djece nema, kuća prazna, računi takođe prazni i zatvoreni. Svi moji dokumenti iscijepani. Žena otišla drugom, švaleru.

– Znao sam da se švalera ali, bio sam slijep kod očiju. Pod uticajem magije i sihira koje je donosila iz Bosne, ja sam bio nemoćan. Kao da sam bio i slijep i gluh. Ona je svako malo trčala za Bosnu, tvrdila da kod nekih hodža uzima hamajlije i naučenu vodu za našu kćerku kako bi je navodno, krenulo u životu. Ja sam slijegao ravnodušno ramenima. Ionako mi nije dopuštala da idem s njom.

– Radila je šta joj se prohtije. Jedne prilike sam imao udes i dobio odštetu od 30. 000 dolara. Sav je novac prebacila na svoj račun, tvrdila da štedi za nas, za stare dane. Sa mnom ih neće dočekati, a nije ni planirala – otvara dušu do kraja Admir.

Nje mu pretjerano teško da govori o prošlosti. Nije ga ni sram. Ponosan je na sebe što je prevazišao sve probleme. Sretan je što je sa, sada bivšom ženo, raskrstio za sva vremena.

– Imam neodoljivu potrebu da ljdui čuju moju priču. Da ne misle da je život samo crn ili bijel. Moj je bio ispunjen svim i svačim. Žena me trovala magijom, varala, pravila od mene budalu, a zbog čega? Šta mislite? Pa zbog novca. Uvijek se radi o novcu. Solidno sam zarađivao. Hvala Bogu i sad zarađujem ali, njoj više nidinar neće otići u džep! – kategoričan je Admir.

Vještica me raskućila

U nastavku ispovijesti, priča nam kako mu je Kada otvorila oči, radila tretmane na daljinu. Čak su se i sreli. U aprilu Admir namjerava ponovno posjetiti Sarajevo i svoju spasiteljicu Kadu Radetinac.

– Boli me to što sam svoje poštenje, naivnost i iskrenost skupo platio. Ali Bože moj. Mukadesa je svojim tretmanima, hamajlijama i Životnim pečatom, skinula svo zlo sa mene. Očistila magiju kojom sam godinama bio filovan. Zaštitila me i uputila. U nju sad k’o u ikonu gledam. Sve je ovo sudbina. Vjerujte mi. Zamislite u kakvom sam očaju bio kad sam poželio da ne živim više! Bio sam na samom dnu. Ona vještica me raskućila, od prijatelja i rođene majke odvojila. Djecu odvela, okletevala me gdje je god stigla. Ja sam bio nemoćan da išta kažem u svoju korist. Nemoćan da išta uradim. Magija me otupila.

– Danas, mogu reći “Ne d’o Bog nikome” i “Život nema cijenu”. Sada se radujem svakom novom danu. Uživam u životu kao nikad prije. 27 godina ja sam bio filovan sihirima. U konačnici, sihiri su me poveli u preranu smrt. Spasila me strijela sudbine. Hvala Facebooku i tom sudbonosnom trenutku. Kadi i njenim čudesnim moćima. Spremnosti da mi pomogne, iščupa me iz ruku demona…

(Arhiv Aure)

Članak indeksiran 15. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me