Ispovijest Zinaide Mujkanović, (50) iz Beča o suživotu sa sihirima, nametima, magijom: Od Prijedora preko Španije pa do Beča – MAGIJA me u stopu pratila!

Izvor/medij: Aura
Ocjena: Prikriveno oglašavanje
Raskrinkano u:  “Žena tri u jedan - Vidi, pomaže, štiti”: Prikriveno oglašavanje “magijskih usluga” na portalu “Aura”

U jednoj tuči, djever je smrtno stradao. Slijedi zatim saobraćajna nesreća u kojoj mi muž gubi život. Zatim ostajem i bez majke. Sa majčinom smrću, sva tuga ovog svijeta se stapa u jedno. Posrćem, propadam psihički. Slom doživljavam. Gubim želju za životom.

– Duhovi, čarolije, magija, sihiri, sav taj okultni svijet – bio mi je daleka nepoznanica sve do maja 2016. kada upoznajem Kadu Radetinac, duhovnu iscjeliteljku i danas, moju najbolju prijateljicu. Do tada, čitanje horoskopa bio mi je plafon. Čak i činjenica da sam živjela vrlo nesretnim životom, nije me nikad nagnala da zatražim pomoć nekog vidovnjaka, da mi u karte ili kristalnu kuglu zaviri i da nadu u bolje sutra. S Kadom – odmotalo se poveliko zamršeno klupko mog života. Tek od Kade saznajem da sam decenijama bila žrtva magije.

 

Ovako je za Auru započela svoju ispovijest Zinaida Mujkanović. Rodom je iz Prijedora odakle 1993. godine odlazi za Španiju gdje provodi naredne 23 godine. Snalažljiva i radišna brzo uči jezik, s mužem otvara restoran.

  • Bila sam naravno sretna što sam preživjela i izbjegla prijedorski genocid, no, osjećala sam još tad da mojim životom upravljaju neke nadnaravne, vrlo loše sile, energije – priča Zinaida.

Te sile, pratit će je sve do maja 2016. godine kada u njen život ulazi duhovna iscjeliteljka Kada Radetinac. Tek tada, čvrstim glasom to naglašava, njen život obasjava svjetlo.

– Život me nikad nije mazio ni pazio, a tek s Kadinom pomoći, doživljavam svijetle trenutke – priča Zinaida.

Po zanimanju je pogonski inžinjer – priča nam. Agresiju na BiH dočekala je u Prijedoru. Nerado se prisjeća tih trenutaka.

Život nazor

– Od maja 1992. do novembra 1993. godine, muž je bio zatočen u logoru Omarska, pa Manjača. Kad je Crveni krst otkrio te logore, zarobljenicima se nudi odlazak u treće zemje. Supruga zapada Španija. Šta da vam kažem, lijepa, vesela zemlja ali nam nije “legla”. Imala sam svo vrijeme osjećaj da umirem, a ne mogu umrijeti.

– Onda, valjda zbog preživljenih tortura usljed zarobljeništva, ali i magije pod kojom sam i tad bila, muž se mijenja, potpuno je drugačiji. Tuče me. Međutim, usljed obaveza oko posla, djece pa i muža, nisam imala kad misliti o tome, sebi se posvetiti. Ukratko, bio je to život nazor. Za ne poželiti – nastavlja Zinaida priču.

A nemilih scena bilo je na pretek. Tek ovlaš, Zinaida se dotiče nekih od njih. Nema kaže apsolutno nijednog razloga da se vraća u bolnu i tešku prošlost.

– Bilo je svega. U jednoj tuči, djever je smrtno stradao. Slijedi zatim saobraćajna nesreća u kojoj mi muž gubi život. Zatim ostajem i bez majke. Sa majčinom smrću, sva tuga ovog svijeta se stapa u jedno. Posrćem, propadam psihički. Slom doživljavam. Gubim želju za životom. Odlazim ljekaru, psihijatru. Pijem tablete što me u komu bacaju, oduzimaju. Zaključam se u kuću, navučem roletne i molim Boga da mi ko ne zakuca na vrata.

– Iz ponora pakla izvlači me Kada. Imala sam je u FB prijateljima, očajna joj se javljam za pomoć. Ona sve zna, nema potrebe za velikim riječima.

– Ustani, razgrni zavjese, pusti svjetlo u kuću. U život. Istuširaj se, skuhaj kafu. Prozrači kuću, tebi ima pomoći. ja ću ti pomoći. Godinama si pod magijom, sihirima, nametima. Pravilo ti se, jedno na drugo. Trčiš, radiš, a nikad novca nemaš. Ni sreće u ljubavi, ničemu – pričala je Kada.

 Sretna s 10 eura

– Zatim mi je poslala medaljon, svoje terapije. Prvi put nakon činilo se duge, preduge vječnosti, zaspala sam mirno. Rasterećena. I tada, kao da se budim. Sve dolazi na svoje mjesto. Čistim se od magije, mijenjam život za 180 stepeni. Kod rodice dolazim u Beč u posjetu na sedam dana i ostajem, evo do danas. Ne znam ni riječ njemačkog jezika, ni ono “ajn, cvaj, draj…”, ali, predajem papire za psao koji i dobijam. I znate šta – znala sam držati hiljade eura u rukama od pazara iz restorana i nisam bila sretna, sad odem u New Yorker, kupim sebi majicu od deset eura i ja sam presretna. Plata je mala, režije velike ali nikad nisam bila ispunjenija. Džaba ljepote Španije i pune kese para iz restorana, ja sam tek sad sretna žena.

– A što se magije tiče, znam i ko mi je radio o glavi. I zbog čega. Sve se posložilo, svaka kockica mozaika se uklopila perfektno. Međutim, Kada nije pretjerano željela pričati o tome. Danas, često se čujemo, volim je k'o sestru. Kada molitve pretvara u stvarnost…

Članak indeksiran 15. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me