Ispunio je ženinu poslednju želju i oženio njenu drugaricu, ali dijagnoza je bila pogrešna i nastao je PREOKRET

Izvor/medij: Webtribune
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: Hina o slučaju u Iranu: Poligamijom do zdravlja

Slučaj žene koja je prisilila supruga da se oženi njenom prijateljicom jer je mislila da umire od raka, okrenuo je naglavačke iranski porodični zakon.

Naime, pošto su joj lekari dijagnostikovali rak u poodmakloj fazi, Mathab (35) majka dvoje dece, rekla je suprugu da se oženi njenom najboljom prijateljicom pre nego što umre.

 

Nova supruga ubrzo je zatrudnela, a onda je Mathab saznala vest zbog koje nije znala da li da se raduje ili tuguje. Njoj je saopšteno da je dijagnoza bila pogrešna i da ne boluje od karcinoma.

Sada Mathab želi da porodični sud prisili supruga, Muhameda, da se razvede od nove žene. Da sve još više zakomplikuje stvar, muž Muhamed ne želi da se odrekne nove žene.

Mathab tvrdi da je želela najbolje za svoju porodicu, ali sada, kada se ispostavilo da je zdrava, “rezervna” supruga mora da ode. Bilo kako bilo, sa ovakim slučajem sudije se do sada nisu susrele, pa ni najiskusniji iranski advokati i ne znaju kako da presude.

Muhamed tvrdi da su i on i Mahtabina prijateljica bili protiv njene sugestije, ali da ih je ona gotovo prisilila tvrdeći da je to njena poslednja želja. Muhamed kaže da sada ne može da izbaci trudnicu na ulicu.

Pristaje da živi sa obe supruge i brine se za njih što je po islamskom iranskom porodičnom zakonu moguće. Sa druge strane, Mahtob ne želi da pristane na to.

Sudija Behrus Mohadšeri, koji vodi slučaj, kaže da mu je uprkos decenijskom iskustvu na porodičnom pravu ovo potpuno nova teritorija, pa je zato uzeo za sebe dodatno vreme za razmišljanje i donošenje poštene odluke.

(Vijesti.me)

Članak indeksiran 21. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me