ИСТРАЖИВАЊА СУ ПОКАЗАЛА: Боље прележати корону, него примити вакцину

Izvor/medij: Pravda
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Nije tačno da je bolje “preležati” Covid-19 nego primiti vakcinu

Људи који су прележали ковид 19 имају већу заштиту од реинфекције пет месеци касније него особе које су добиле оксфордску вакцину, а исто важи и за Фајзерову вакцину, саопштила је служба Националног јавног здравља Енглеске.

Подаци ПХЕ Сирен студије, која прати здравље више од 20.000 медицинара у више од 100 градова у Британији, показала је колико је чланова здравственог особља добило корона вирус више од једном.

Утврђено је да је 6.614 медицинских радника добило вирус у првој половини 2020. године, а само 44 особе из ове групе су поново оболеле од короне, пренео је Дејли мејл.

ПХЕ додаје да то значи да особе које су прележале ковид 19 имају 83 одсто заштите од реинфекције, а такође им је смањена шанса да им се приликом евентуалног поновног обољења развију озбиљнији симптоми.

Додаје се да је само 15 од 44 особа које су се поново инфицирале су развиле симптоме ковида, остали су били асимптоматски случајеви.

Истраживачки тим је рекао да могу да кажу да природни имунитет на ковид 19 траје најмање пет месеци, јер толико дуго траје студија, која ће се наставити и у наредних 12 месеци.

Чеда Јовановић има тумор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Članak indeksiran 21. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me