Italijanski doktor prodrmao javnost: Rak se liječi “običnom” sodom bikarbonom, a evo i kako… (Video)

Izvor/medij: Novine Balkan
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Doktor koji “liječi rak” sodom bikarbonom, osuđen je zbog prevare i ubistva pacijenta

Doktor Tulio Simoncini već preko dvadeset i nešto godina sa velikim uspjehom liječi pacijente od raznih tipova raka.

On odlučno tvrdi da se jedna od najtežih bolesti današnjice može liječiti “običnom” sodom bikarbonom, te prema njegovim riječima rak treba tretirati kao gljivicu a ne kao ćelijski poremećaj.

Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna u tijelu svakog čovjeka, raste u crijevnoj flori, a također živi i u ustima, grlu i polnim organima.

Organizam zdravog čovjeka drži kandidu pod kontrolom, a ako iz nekog razloga imunitet podane i gljivica se počne razmonažavati vrlo lako dolazi do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Danas mnogi faktori pogode razvoju kandide, kao što su stres, prekomjerno korištenje antibiotika, nezdrava ishrana, sredstva protiv kontracepcije…

Doktor Simoncini je shvatio da mora postojati povezanost između svih vrsta karcinoma, bez obzira na to gdje se u tijelu nalaze. Proučavajući karcinome, primjetio je da su sve izrasline raka imale istu boju, bijelu, kao i kandida.

Prema njemu pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti jeste oslabljeni imunitet. Kada imunitet funkcioniše pravilno, odmah rješava problem prije nego situacija izmakne kontroli.

To znači da zdrav imunitet drži nivo kandide u organizmu pod kontrolom, sprječavajući njeno dalje širenje.

Pristalice Dr. Simoncinija tvrde da je njegova metoda uspješna, a sve optužbe prema njemu pripisuju farmaceutskoj mafiji i njihovom pokušaju da diskredituju italijanskog ljekara jer ugrožava njihove interese.

Poznato je da farmaceutska industrija ima nevjerovatno velik profit od konvencionalnih metoda liječenja raka, pa im samim tim nikako ne odgovara pronalazak tretmana koji je zaista efikasan a nije skup.

Simoncini je tražio lijek koji bi efikasno ubijao kandidu i na takav način liječio rak. Došao je na ideju da obična soda bikarbona može riješiti ovaj problem, jer za razliku od drugih lijekova, kandida se ne može prilagoditi sodi.

Tretman ovog doktora podrazumeva direktno ubrizgavanje sode bikarbone u rakom zahvaćeni organ, što po tvrdnjama mnogih koji su isprobali terapiju, zaista djeluje, čak i u slučajevima kada je konvencionalna medicina proglasila nemogućnost liječenja.

Dr Simoncini ima veliku podršku mnogih ljudi iz svijeta medicine, a sa druge strane mnogo je i onih koji ga kritikuju i smatraju prevarantom.

Pogledajte ovaj video i njegovo objašnjenje:

 

Članak indeksiran 12. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me