Italijanski poslanik: 25.000 umrlo je od raka i srčanih udara!

Izvor/medij: Mondo.me
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Netačne tvrdnje italijanskog parlamentarca o brojevima umrlih od COVID-19

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja u Evropi kada je reč o pandemiji koronavirusa ali poslanik ove države Vitorio Sgarbi ne vjeruje u zvanične podatke o žrtvama ove pošasti.

Zvanično, broj mrtvih je u Italiji prešao 26.000, a zaraženih je skoro 200.000.

Svakodnevno slušamo vijesti o broju žrtava, nestašicama respiratora, prepunim bolnicama, a italijanski poslanik Vitorio Sgarbi je jedan od mnogih koji ne veruju u zvanične podatke, prenosi Kurir.

Stvara se pogodno tle i za manipulaciju podacima, ali i za teorije zavjere.

Jedan dio doktora i dalje smatra da koronavirus nije opasniji od gripa i da na stopu smrtnosti utiče i agresivno liječenje jakim koktelima lijekova, kao i masovno stavljanje na respiratore.

Sgarbi je svojim izjavama izazvao veliku buru u Parlamentu. Rekao je da se od javnosti skrivaju podaci o žrtvama. Kako navodi, 96 odsto umrlih od korone uopšte nije umrlo od tog virusa nego od smrtonosnih bolesti koje su ranije imali i da je to sve falsifikovano.

Takođe je otkrio da je i brojka o 25.000 mrtvih od korone u Italiji lažirana i da je sve orkestrirana prevara.

"Hajde da kažemo istinu, lažnim brojkama se terorišu Italijani. 25.000 ljudi je umrlo od srčanih udara ili raka, nemojmo ih koristiti da ponižavamo Italiju, da bismo davali građanima lažne vijesti. Ovo je način da se teroriše Italija i da se uspostavi diktatura pristanka", naveo je Sgarbi.

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me