Raskrinkavanje.ba

Olovka → Iz FK Borac tvrde: Nismo izbačeni iz evropskih takmičenja, kažnjeni smo s 10.000 evra

04.03.2023
Tekst članka

Čelnici Fudbalskog kluba Borac tvrde da njihov klub nije izbačen iz evropskih takmičenja.

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja na trisezone zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana, što je potvrdio i izvor Klix.ba koji je vrlo blizak krovnoj kući evropskog fudbala.

Ipak, iz FK Borac tvrde kako to nije istina, a saopštenje banjalučkog kluba prenosimo u cijelosti.

Možda će vas zanimati i sljedeći članci:

FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 eura zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac.

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 eura uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 eura troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja.

Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji.

FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit.

Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub.

FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam ‘kuloara i izvora’, borimo za novi nastup na evropskoj sceni.

FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano.

FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podnijeće i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja”,stoji u saopštenju FK Borac.

Članak indeksiran 12.03.2023. Zadnji put osvježen 12.03.2023.

Ocijenjeno u analizi