Raskrinkavanje.ba

Super Savjeti → IZ KOME SE PROBUDILA LEGENDA MIHAEL ŠUMAHER!!

13.02.2018
Tekst članka

Stara legenda formule 1,slavni Mihael Šumaher se konačno probudio iz duge kome koja je nastala povredom na skijanju,od tada Mihael leži u bolničkom krevetu.Nesreća se desila 29.decembra 2016 godine.

Inače ova legenda živi u mjestu Gland,koje je smješteno između Ženeve i Lozane.Čitavo stanovništvo pružalo mu je podršku,a njegova porodica se zahvalila svima koji koji su im pružali podršku.

Sada 100% vjerujemo da mu je to pomoglo.

Mihaelova porodica svima se zahvaljuje, terapeuti, medicinske sestre i doktori u Francuskom gradu Grenoblu za samo nekoliko mjeseci posla napravili su zaista odličan posao,a ovo je takođe izjavila i sama glasnogovornica.

Jedan od najuspješnijih vozača formule 1 je svakako legendarni Mihael Šumaher, posjeduje 7 naslova svjetskog prvaka, a rekorder je i po pobjedama na stazi Grand Prixu u Australiji.Njegov broj pobjeda iznosi 91.

Mihael kada je imao četri godine postao je i član lokalnog tima, nakon toga postao je najmlađi karting vozać na svijetu. Dva naslova svjetskog prva osvojio je za svoju momčad Beneton, a zatim preša u tim Ferrari,ugovor koji su mu oni ponudili bio je čak vrijedan 60 miliona kojeg je Šumaher odma potpisao.

Niste čitali:  U kadu je nasula jabukovo sirće - nakon što se okupala rezultat je ubrzo ostavio bez teksta

Ova italijanska ekipa nisu imali pobjenika od 1979 godine, a prelaskom Šumahera osječali su kako bi to moga biti on,što je i naravno tako bilo,2000 godine kada je donio prvu titulu.

Njegov posljednji nastup bio je 25. novembra kada je nastupio u Sao Paulu,za bagradu u Brazilu.Njegov ukupan broj utrka iznosi 307 u karijeri na Grand pixu za Formulu 1.

Legenda Mihael Šumaher polako se oporavlja,ide sporo,ali prema boljem u kakvom je stanju na početku bio.Na kraju krajeva izvukao se je iz mrtve situacije.

Članak indeksiran 15.02.2018. Zadnji put osvježen 15.02.2018.

Ocijenjeno u analizi