Izetbegović ponovo provocira! Skandalozna izjava: Srbi su gori od Hitlera!

Izvor/medij: Srbija danas
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Izmišljena izjava Bakira Izetbegovića

Bakir Izetbegović, bošnjački član predsedništva BiH i lider SDA, ustvrdio je, verovali ili ne, da su Srbija i Republika Srpska danas isto što i Nemačka u vreme Adolfa Hitlera!

07.08.2018. • 22:23 Srbija Danas/Informer

Foto: Profimedia

Izgubio kompas

Izetbegović je u govoru na vojnoj manifestaciji "Odbrana BiH- Igman 2018." srpske političare uporedio sa nacistima koji su ubili milione nedužnih civila.

- Pitanje je koje je od dva fašizma gori, onaj Hitlerov iz prve polovine dvadesetog veka ili onaj Miloševićev i Karadžićev sa kraja dvadesetog veka - rekao je Izetbegović.

Na ove skandalozne tvrdnje reagovao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji naglašava da Izetbegovićevo vreme u politici ističe i da njegove pretnje ne treba shvatiti ozbiljno.

 

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Foto: Profimedia

 

- Bakir je propala priča, on je odlazeći političar. Iz obaveštajnih izvora imam informacije da Izetbegović već sprema svoju istanbulsku vizu za porodicu kakobi otišao iz BiH. Eto, koliko on voli sve ovo...- ističe Dodik.

Politički analitičar iz Banjaluke Anđeliko Kozomara takođe ocenjuje da lider SDA nema političku budućnost.

- Izetbegović je izgubio izglede i pozicije u vlastitom narodu i mora ratnohuškačkim izjavama da pokuša bar malo da sačuva političku podršku koju sve više gubi – naglašava Kozomara.

Podsetimo, sarajevski profesor Senadin Lavić nedavno je takođe uporedio Srbe sa Hitlerovim nacistima, rekavši da je "velikosrbijanski projekat bolestan koliko i Hitlerov nacizam".

 

Članak indeksiran 11. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me