IZETBEGOVIĆ UPOZORIO: “Uskoro ćemo uvesti zakon da niko ne može otići iz države!”

Izvor/medij: Avaz.live
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Izetbegović nije najavio zakon koji će "zabraniti odlazak iz države”

Čak ni Bakir ne zna koliko je stanovnika napustilo Bosnu i Hercegovinu, jer se iz dana u dan taj broj povećava.

Ova vijest je odjeknula Bosnom i Hercegovinom i trenutno je još mnogo više građana koji napuštaju Bosnu i Hercegovinu. Poznavajući državu i zakone, shvatili su ozbiljno Bakira Izetbegovića koji je rekao da će uskoro uvesti zakon da se ne može napustiti Bosna i Hercegovina zauvijek.

Loading..

Bakir Izetbegović je na konferenciji jasno i glasno otkrio šta planiraju da urade. Uvesti će zakon i rade na tome, da svaki građan koji nije bio prijavljen u Zavod za zapošljavanje minimalno 2 godine, neće moći da traži vizu za stranu državu.

Bakir tvrdi da sve rade na tome da Bosna i Hercegovina ne ostane bez stanovnika i nadaju se dobrim rezultatima. Bakir je uporan u svim zamislima i neće stati dok nešto ne preduzme.

Mi trenutno radimo na jednom nacrtu a to je da se usaglasi zakon da svi oni koji nisu bili prijavljeni na Zavod za zapošljavanje minimalno 2 godine,neće imati pravo da apliciraju za vizu u bilo kojju stranu državu.Mi se trudimo i radimo sve .što je u našoj moći da sredimo stanje i da zaustavimo iseljenje ai možemo i reći da se napredak vidi…”

 

Bakir je zalutao u svojim mislima i on bi trebao baš suprotno da radi, a to je da naprave mnogo više radnih mjesta i da radnicima ponude bolje plate, pa će onda mnogo manje ljudi izlaziti iz Bosne i Hercegovine.

Plate su minimalne u Bosni i Hercegovini i zbog toga se iseljava država. Čak ni Bakir ne zna koliko je stanovnika napustilo Bosnu i Hercegovinu, jer se iz dana u dan taj broj povećava.

Nažalost, ovo je tačna informacija koju smo dole naveli.

 

Avaz

Članak indeksiran 03. 11. 2019 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me