Raskrinkavanje.ba

Nove-novosti → Izraelske maske koje same ubijaju virus napokon su stigle u Hrvatsku!

20.08.2020
Tekst članka

Maske izraelskog proizvođača izgledom ne odudaraju od jednokratnih kirurških maski. No u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima

 

Maske su od danas u distribuciji preko Medike i uskoro bi trebale biti dostupne u ljekarnama. Pojedinačna cijena je oko 40 kuna i nabavili smo 128.000 komada u ovoj pošiljci, no to je tek prva u nizu. Očekujemo još narudžbi, osobito jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švicarke da su zainteresirani za kupnju – pojašnjavaju iz tvrtke Rinigard koja je uvoznik za ove maskepiše 24 sata.

‘Pojedinačna cijena je oko 40 kuna i nabavili smo 128.000 komada u ovoj pošiljci, no to je tek prva u nizu. Očekujemo još narudžbi, osobito jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švicarske da su zainteresirani za kupnju’, pojašnjavaju iz tvrtke Rinigard, uvoznika ovih maski.

One se izgledom ne razlikuju od klasičnih kirurških, no prilikom izrade u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Masku se može koristiti višekratno, dok se fizički ne uništi, ne polije vodom ili se značajno ne zaprlja. Uz svakodnevno nošenje može se koristiti i do mjesec dana. Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Izraelske maske

Američka glumica šokirala: Pokazala posljedice korona virusa:Nosite maske

Izraelski znanstvenici koji su je osmislili razvili su je temeljem tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njezina učinkovitost ne smanjuje s vremenom. Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji se učinkovito žele zaštititi od korona virusa.

Članak indeksiran 03.09.2020. Zadnji put osvježen 03.09.2020.

Ocijenjeno u analizi