Raskrinkavanje.ba

Espreso.co.rs → IZRAELSKI MINISTAR POTVRDIO DA JE 40 DEČAKA ŽIVO SPALJENO: Nekima odsekli glave, neke UPUCALI

10.10.2023
Tekst članka

On je uporedio Hamas sa ISIS-om i rekao da su njihovi napadi primer "šta žele da urade Izraelu, svim Jevrejima"

Izrael će izbrisati Hamas sa lica Zemlje nakon što su deca živa spaljena i njihove glave odsečene“, rekao je izraelski ministar za Skaj njuz.

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat rekao je da će se vojna operacija nastaviti sve dok ne bude "jasna bela zastava" i "umerenija" zamena za militantnu grupu koja vlada u Pojasu Gaze.

 

„Upravo smo čuli za oko 40 mladih dečaka, neki od njih su živi spaljeni, nekima odsečene glave, nekima je pucano u glavu“, rekao je ministar, misleći na masakr u kibucu Kfar Aza.

 

"Cela zemlja je ujedinjena da ukloni Hamas sa ovog sveta, da ga ukloni. Svi militanti, sva infrastruktura, ljudi koji podržavaju Hamas... Zbrisaćemo ih", rekao je on.

„Dolazimo da ubijemo militante, a svi civili treba da se sklone. Ako se ne pomerite i ne pružite utočište militantima Hamasa, rizikujete svoj život. Ne želimo da povredimo nevine ljude“, dodao je on.

 

On je uporedio Hamas sa ISIS-om i rekao da su njihovi napadi primer "šta žele da urade Izraelu, svim Jevrejima". „Izrael će eliminisati te ISIS sa lica zemlje“, dodao je on. „Ovo je naš 11. septembar, ovo više nikada nećemo dozvoliti“, zaključio je Barkat.

 

(Espreso//Index/Skaj njuz)

 

Članak indeksiran 20.10.2023. Zadnji put osvježen 20.10.2023.

Ocijenjeno u analizi