Raskrinkavanje.ba

Avaz → Izvučena još četiri dječaka iz pećine, doktori objasnili da su prvo spašeni oni u najlošijem stanju

08.07.2018
Tekst članka

Tajlandske vlasti potvrdile su da su dva dječaka spašena iz pećine.

- Dva dječaka su vani. Trenutno su u poljskoj bolnici kraj pećine - kazao je Tosatep Buntong (Tossathep Boonthong), šef zdravstva pokrajine Čang Rai.

- Još nisu otišli u bolnicu - dodao je.

Kako je Kongčep Tantravanit, general tajlandske vojske, i kazao uburzo nakon spašavanja prve dvojice dječaka, spasioci su uspjeli izvuči još četvoricu.

Ovu vijest potvrdili su i tajlandski marinci. Doktor, koji je na licu mjesta, kazao je kako su prvo izvlačili dječake koji su bili u najlošijem fizičkom stanju.

Howard Johnson@Howardrjohnson

WATCH: BBC footage of ambulance leaving cave site amidst reports first boys from trapped football team have been rescued

2:07 PM - Jul 8, 2018

Twitter Ads info and privacy

Guverner provincije u svom saopćenju rekao je da se ne zna koliko će dugo trajati operacija i kada će prva grupa dječaka izaći iz pećine. Ipak, poznato je da će dječaci iz pećine izaći u četiri grupe, a trener će izaći u posljednjoj.

Roniocima je trebalo 11 sati da izvuku prvu dvojicu dječaka zbog teškog puta, dubine vode i prolaza koji se u nekim dijelovima sužavaju. Dječaci su plivali sa po dva ronioca, a za vođu su bili zavezani konopcem.

U bolnici ih čeka pet ljekara urgentne medicine, ali i 30 ljekara drugih medicinskih oblasti.

 

  • 1 / 6

Članak indeksiran 09.07.2018. Zadnji put osvježen 09.07.2018.

Ocijenjeno u analizi